- IC4-tog er noget klamp


- IC4-tog er noget klamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

IC4-tog står og ruster på et fabriksområde i Italien, mens fabrikanten, Ansaldobreda, kæmper for at få tilladelserne til at køre på danske spor i orden.

Karl Brian Nielsen, leder af Institut for Produktion ved Aalborg Universitet, er rystet over IC4-togenes tilstand på Ansaldobredas fabrik i italienske Pistoia.

Administrerende direktør for DSB, Søren Eriksen, siger, at DSB har forsikringsselskabet Lloyd til at tjekke de forhold, som togene bliver opbevaret under, og garanterer, at DSB kun tager imod tog, der er 100 procent i orden.

Det er billeder fra Magasinet Penge på DR1, der afslører rust på de flere år forsinkede IC4-tog. DSB mener dog ikke, at billederne dokumenterer rustproblemer, og flere billeder viser ikke IC4-tog.

DR har ladet Ingeniøren vise billederne til Karl Brian Nielsen for at lade ham vurdere tilstanden på de tog, der står i Italien og venter på at komme til Danmark. Og forskerens dom er hård. IC4-togene ser ikke ud, som et nyt tog bør.

- Ingen fabrik med respekt for sig selv vil levere sådan noget klamp. Hvis min vaskemaskine så sådan ud, ville jeg skifte den ud. Jeg troede bare, at der var tale om dårlig projektstyring fra DSB's side, men det burde slet ikke være muligt at få håndværkere til at lave sådan noget klamp, siger Karl Brian Nielsen til Ingeniøren.

DSB-direktør Søren Eriksen slår fast, at DSB ikke tager imod rustne tog.

- Det ikke er vores tog, det er Ansaldobredas. Den dag, hvor togene er færdige, vil de blive grundigt inspiceret af specialister, og først når toget er kendt i orden, vil vi overtage det.

- Hvis det ikke er i orden, vil vi ikke overtage dem, siger Søren Eriksen. (ritzau)

DSB: Forkerte fotos

Dele af billedserien på Ingeniørens hjemmeside er ifølge DSB fejlagtig. Et billede viser en vognkasse, der endnu ikke er færdigmonteret, men det er ikke et IC4-tog. Andre rustfyldte dele på billederne stammer ifølge DSB heller ikke fra IC4-tog, men en midlertidig vogn som togstammen står på.

- Umiddelbart kan jeg ikke se, at de her billeder dokumenterer særlig meget. Der er rust på nogle undervogne, der ikke hører til togene. Det er løse ledninger, men det er klart, når togene ikke er færdig. Det er også vist en vognkasse, der ikke stammer fra et IC4-tog. Jeg tillader mig at undre mig over, hvordan Karl Brian Nielsen kan vurdere IC4-togenes tilstand ud fra disse billeder. Han har ikke selv set togene, men det må stå for hans regning. Så letkøbt arbejder vi ikke i DSB, siger Søren Eriksen.

SF og Socialdemokraterne ønsker en redegørelse fra transportminister Carina Christensen (K) om IC4-togenes tilstand. (ritzau)

- IC4-tog er noget klamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce