- Han er ikke en påklædningsdukke

1,9 kilo og knap 25 centimeter høj målt op til ryggen. Den seks måneder gamle chihuahua Milou kan være i en dametaske og vil helst ikke ud og tisse, når det er for koldt. Derfor skyldes hans tøj ikke, at han har en pyntesyg ejer, men derimod, at han har behov for lidt at varme sig på.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

- Han er ikke en påklædningsdukke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ifølge sin ejer er chihuahuaen Milou hverken forkælet eller hysterisk, til gengæld er han let at have med overalt

Ifølge sin ejer tror han selv, at han vejer 40 kilo og ejer hele verden.

Men man skal dele 40 med 20 for at få den rigtige vægt på chihuahua-hvalpen Milou.

Han er så lille, at hans ejer Sandy Harrison Jensen kan have ham i sin taske, og hun skal passe på, hvor hun træder, når han danser begejstret mellem hendes fødder.

- Han kan ikke gå mere end et par kilometer ad gangen endnu, men det gør ikke noget. Jeg kan lide, man kan have ham med overalt.

- Også i Bilka, siger Sandy Harrison Jensen og putter den lille logrende hvalp op under sin fleecetrøje for at varme ham.

Næsten som hun plejer at putte med hundehvalpen om natten under dynen, så kæresten Lars Simonsen indimellem må se sig skubbet ud på et sidespor af et par kilo vuffelivov.

Ikke bukser på hunden

Korthårede Milou er nærmest nøgen på maven, så det er ikke for sjovs skyld, han bliver udstyret med overtøj, når han og Sandy Harrison Jensen går en tur i Odense.

Sådan må det være, når et styks mexicansk hund kommer til det kolde nord, konkluderer den 21-årige studerende.

- Det skal bare blæse lidt, så fryser han. Men han er ikke en påklædningsdukke, og jeg kunne aldrig finde på at give ham bukser på. Eller solbriller, siger Sandy Harrison Jensen, der har købt nogle trøjer over internettet, og som har en svigermor, der kan sy bandanaer i massevis.

Og som bliver ked af det, når folk sammenligner Milou med en kat, selv om han faktisk har egen kattebakke oppe i lejligheden. Så han er fri for at skulle ud og tisse på de allerkoldeste dage.

- Jeg hader, når folk på gaden kalder ham for en Paris Hilton-hund, for jeg synes ikke, hun har gjort noget godt for racen. Hun har gjort dem moderne, ja, men det er ikke godt, for moden skifter tit - og så gider man måske ikke have hunden længere. Heldigvis er de så dyre, at man nok tænker sig lidt om, inden man køber én, siger Sandy Harrison Jensen, der har betalt 6000 kroner for sin firbenede kammerat. Og det er i den billige ende.
Fakta
Milou er født for et halvt år siden - 16. december 2007. Ved fødslen vejede han 80 gram.

Sandy Harrison Jensen købte ham, da han var 12 uger gammel. Da vejede han 700 gram.

I dag vejer han 1,9 kilo, men han har tabt sig efter en penicillinkur. Hans kampvægt ligger på 2,1 kilo.

Forventes at blive omkring 15 år.
Skal du have hund?
Vælg racen med omtanke.

Overvej om du har tid til den. En hund må maksimalt være alene hjemme seks-otte timer om dagen.

En hund skal luftes, aktiveres og lege hver dag.

Pelsen skal trimmes og passes. Nogle racer hver dag.

En hund har brug for regelmæssige rutiner.

Hvis du bor alene, skal du overveje, om du kender nogen, der kan passe hunden, hvis du bliver syg.

En hund skal trænes og socialiseres. Særligt i starten.

Kilde: dansk kennelklub
Fakta
Chihuahuahvalpe er blevet registreret i Dansk Hunderegister i 2007. Det er en stigning på 120 procent siden 2005, hvor der blev registreret 665. I alt er 5218 Chihuahuahunde registreret i Danmark. De seneste tre-fire år er efterspørgslen og antallet af Chihuahuahvalpe eksploderet.

Kilde: Dansk Hunderegister
Hunde vraget
Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke har tænkt sig ordentligt om, inden hunden blev anskaffet.

Mange chihuahua-hunde, som er købt af unge piger, ender også tit hos deres forældre, fordi ansvaret for en hund alligevel ikke kunne forenes med ungdomslivet.

Kilde: dansk kennelklub

Hunde-mødregruppe

Sandy Harrison Jensen følte næsten, hun vandt i lotteriet, da hun fandt Milou på nettet og hentede ham hos en familie i Aabenraa. Det var i marts.

Siden har han haft fast plads på hattehylden i hendes og kærestens bil.

Hun var ikke bange for at gå ned i størrelse, selv om hun tidligere blandt andet har haft en dalmatiner, en schæfer og en labrador.

- Det passer ikke, at små hunde er mere hysteriske end andre.

- Det kommer an på, hvordan man opdrager dem, siger Sandy Harrison Jensen, der har sørget for, at Milou er kommet i en slags mødregruppe for chihuahua'er, så han får legekammerater på sin egen størrelse.

- Han er ikke en påklædningsdukke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce