Både sorte og røde egern fra Fyn skal DNA-testes, så genetikken hos de danske egern kan kortlægges.
Er du i skoven - og finder du et dødt sort eller rødt egern, så er der nogle, der meget gerne vil have de døde dyr.

For de danske egern er nemlig lidt af et mysterium. Ingen ved rigtigt, hvilken egern-art er den oprindelige i Danmark - og hvordan de har spredt sig i landet. Og om det røde eller det sorte egern er det oprindelige danske.

Derfor er Skov- og Naturstyrelsen i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening i gang med "Projekt Sort Egern", hvor de danske egerns gener skal undersøges.

Til det har projektmagerne brug for hjælp fra fynboerne.

- Vi vil meget gerne have døde egern tilsendt. Både sorte og røde egern fra hele Fyn. Hvis man ikke har tid til at aflevere dem med det samme, så kan man lægge dem i en plasticpose og putte dem i fryseren indtil man kan aflevere dem, siger Mogens Krog fra Skov- og Naturstyrelsen på Fyn.

De døde egern kan afleveres på Skov- og Naturstyrelsen Fyn, der ligger på Sollerupvej 24 i Faaborg eller på Hvidkilde Gods’ Gl. Smedie, Faaborgvej 244 i Svendborg.

- Det er vigtigt, at man skriver en seddel med så mange informationer som muligt om fundet. Blandt andet, hvor man har fundet dyret, hvornår det er fundet og om man tidligere har set egern på stedet, forklarer Mogens Krog.

På Danmarks Naturfredningsforenings hjemmeside kan man downloade og printe en såkaldt "Fundseddel", hvis man vil aflevere et dødt egern.

"Projekt Sort Egern" involverer også eksperter fra Århus Universitet og Statens Naturhistoriske Museum.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle

Projekt får hjælp af forhistoriske egern

Læsere: Også sorte egern i Odense

Læsere: Også sorte egern i Odense

Sorte egern flyttes til Langeland

Sorte egern flyttes til Langeland