Mere end et år er der gået i forhandlingerne mellem Region Syddanmark og de tidligere Bios-ansatte om deres lønkrav. Parterne må stramme sig an og arbejde hurtigere, siger fællestillidsmand, Fritz Kjær.

I over et år har de tidligere Bios-ansatte kæmpet for at få deres løn, og nu begynder stemningen at spidse til for de tidligere Bios-reddere, som nu arbejder hos regionens Ambulance Syd. Det fortæller fællestillidsrepræsentant Fritz Kjær.

- Tingene går for langsomt. Vi synes, at alle parter bør stramme sig an og som minimum finde ud af, hvad man er uenige om. For det er fint nok at være uenige, det skal bare gå lidt stærkere, så det her kan blive klappet af, siger han.

 

 

Fritz Kjær fortæller, at de uløste sager ligger som en sort sky over medarbejderne. Og det går ud over arbejdsglæden og motivationen.

- Vi vil gerne køre ambulance. Vi vil faktisk også gerne køre ambulance i Region Syd. Det er vi rigtigt gode til, men vi gider ikke at have den her sky hængende over os mere. Der skal gøres noget nu. Alle parter siger, at de arbejder alt, hvad de kan, men så må de arbejde i døgndrift, hvis det er det, der skal til. For det her er ikke godt nok.

Følelsen af, at der er en, der skylder en noget, og der så ikke rigtigt sker noget, er ikke særligt fed.

Taget som gidsel

Ifølge tillidsmanden sidder redderne med en følelse af, at regionen misbruger den tillid, de har til, at redderne nok skal komme og køre ambulancerne.

- Følelsen af, at der er en, der skylder en noget, og der så ikke rigtigt sker noget, er ikke særligt fed. Havde det her været et tømrerfirma, så var huset ikke blevet bygget færdigt, og man var kørt hjem. Men her føler vi, at vi bliver taget som gidsel, fordi alle ved, at vi nok skal stille op og køre ambulance, siger han.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
3F efter Bios-sag: Vores tålmodighed med regionen er brugt op

3F efter Bios-sag: Vores tålmodighed med regionen er brugt op

Bios-sagen: Det strides parterne om

Bios-sagen: Det strides parterne om