SDU-professor: Vi får alt for meget PFC, og det svækker imunforsvaret.

Vi får alt for meget PFC ind i kroppen, og det svækker vores imunforsvar.

Philippe Grandjean, der er professor i miljømedicin, har foretaget nye beregninger på den skadelige virkning af stoffet PFC. Det optræder i drikkevand, mad, tøj og findes overalt i miljøet.

Men de perflourerede stoffer ser ud til at sløve immunforsvaret. Det er især et problem for børn, fordi og får børnevacciner til at virke dårligere, fastslår Philippe Grandjean fra Syddansk Universitet på baggrund af helt nye beregninger, han og hans kolleger har lavet.

Han slår nu alarm og vil have grænseværdierne reduceret væsentligt:

- De europæiske fødevaremyndigheder skal hurtigst muligt sænke dosis for, hvor meget PFC, mennesker kan tåle, med en faktor 100. Med de nuværende værdier risikerer vi, at vores børnevacciner ikke beskytter børnene effektivt mod sygdomme, siger Philippe Grandjean.

Hans beregninger er netop publiceret i det anerkendte videnskabelige tidsskrift Environmental Health.

  • Byrne_Tommy_(2015)_004

    Af:

    Tommy er journalist på samfundsredaktionen og arbejder med stofområder som politik, sundhed og uddannelse. Han har tidligere arbejdet på erhvervsredaktionen og har også vikarieret som politisk reporter på Christiansborg. Tommy er gift (for anden gang), har to børn og bor mest i Odense men også på Langeland, hvor de har et fritidshus i Lohals.