- EU er spændende og lækkert

EU er lykken, mener Løkkegaard. Han vil gerne have noget gjort ved den danske EU-skepsis.
Foto: Polfoto

- EU er spændende og lækkert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Som Venstre-kandidat til Europa-Parlamentet går Morten Løkke- gaard ind for en EU-hær. Jens Rohde, der er mulig spidskandidat, har ikke besluttet sig endnu

Den kommende kandidat til Europa-Parlamentet for Venstre i Århus og Djursland, Morten Løkkegaard, ser det som sit hovedprojekt at overbevise vælgerne om, "at EU er spændende og lækkert".

- Planen er at få gjort EU til noget hypet - til noget mere fedt, proklamerede han fredag på et pressemøde. Her oplyste formanden for opstillingsudvalget, Erik Arent Jensen, at lokalforeningen vil føre kampagne for den tidligere TV-vært i hele landet.

- Det har undret mig såre, at EU-projektet, som jeg synes er genialt, er blevet solgt så dårligt. Der er en EU-skepsis langt ind i de borgerliges rækker, og den må vi have gjort noget ved, siger Morten Løkkegaard.

Ja til EU-hær

Han erkender dog samtidig, at han endnu ikke har fundet columbusægget til at få gjort EU populært.

Som mærkesager vil Morten Løkkegaard have styrket EU's sikkerhedspolitik, blandt andet med en fælles EU-hær og have styrket EU's konkurrenceevne globalt med mere forskning og frihandel. Den 43-årige tidligere journalist og nuværende kommunikationsrådgiver vil også profilere sig på miljø- og klimapolitik.

Ifølge Morten Løkkegaard var flere partier var ude efter ham som folketingskandidat ved sidste valg. Nu faldt valget på Venstre. Løkkegaard fik sit medlemskort til Venstre mandag, efter at partiet i sommerferien opfordrede ham til at stille op. Han sagde, at han i mange år har haft "en brændende interesse" for politik, også efter at have forladt Danmarks Radio for tre år siden.

- Jeg skal ha'et spark

Når han først nu melder sig ind i et politisk parti, er det fordi "jeg er en fyr, der engang imellem skal have et spark".

Morten Løkkegaard var i 1. gymnasieklasse medlem af Venstres Ungdom i et år, fortæller han.

Morten Løkkegaard har tænkt sig at fortsætte i sit erhverv som selvstændig kommunikationsrådgiver, også hvis han bliver valgt til lovarbejdet i EU.

- Hvis der bliver habilitetsproblemer, så må jeg træde uden for døren, sagde han.

Formanden for opstillingskredsen regner ikke med, at der bliver opstillet modkandidater.

"Rød lejesvend"

- Vi har været rundt i kredsen, og vi tror, at der er fuld opbakning til Morten Løkkegaard, siger Erik Arnt Jensen.

Der skal mere til for at blive valgt, end blot at være et kendt ansigt fra fjernsynet, understregede Morten Løkkegaard selv, mens udvalgsformanden sagde, at Venstrefolkene i Århus i samtaler med Morten Løkkegaard har fået tillid til, at deres kandidat her mere at byde på end at være kendt.

Erik Arnt Jensen spøgte med, at Venstrefolkene i hvert fald ikke havde indtryk af, at Morten Løkkegaard har været en af de "røde lejesvende", som CD-stifteren, Erhard Jacobsen, i sin tid beskyldte Danmarks Radios journalister for at være.

- Nej, sådan husker jeg ikke mig selv, tilføjede Morten Løkkegaard.

Venstres tidligere politiske ordfører Jens Rohde, der er i spil som Venstres spidskandidat til parlamentet, oplyser til Ritzau, at han endnu ikke har besluttet sig for, om han skal stille op eller ej. Inden han tager endelig stilling, skal han mødes med finansminister Lars Løkke Rasmussen.

- Jeg er stadig i tænkeboks. Jeg skal mødes med Lars, og han skal være den første til at kende min beslutning, siger Jens Rohde.

Lars Løkke Rasmussen er i Afrika i denne uge. (ritzau)

- EU er spændende og lækkert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce