- Det kunne ikke have været undgået

Anders Meinert Pedersen er læge-faglig direktør for Psykiatrien i Region Syddanmark.
Foto: Heidi Lundsgaard

- Det kunne ikke have været undgået

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 48-årige psykisk syge drabsmand var i ambulant behandling på psykiatrisk afdeling i Odense, men den tragiske hændelse kunne ikke forudses, siger lægefaglig direktør hos Region Syddanmark Anders Meinert Pedersen.

Umiddelbart efter epsioden, hvor den 48-årige psykisk syge mand begik drabet, lavede Psykiatrisk Sygehus en såkaldt kerneårsagsanalyse, der skulle afgøre, om det psykiatriske behandlings-system kunne have gjort noget anderledes. Kunne I det?

- Nej, det fremgår af rapporten, at der ikke var noget, vi kunne have gjort anderledes. Heldigvis. Analysen er til internt brug, men jeg kan godt læse nogle citater op fra analysen. Der står for eksempel: "Der fremkom under analysen ikke oplysninger, der på nogen måde viser, at hændelsen kunne have været forudset eller afværget".

Burde sundhedspersonale, der havde med drabsmanden at gøre, alligevel have spottet, at der var noget galt?

- Medarbejderne i Odense har gjort alt, hvad de kunne. Der er ikke noget at kritisere og heller ikke noget, vi kan lære noget af. Folk har arbejdet rigtig godt med denne her mand, der jo også på lange stræk har passet sit arbejde undervejs. Jeg kan igen læse op af konklusionen fra kerneårsagsanalysen: "Det analyserede forløb kan karakteriseres som kompliceret. Gennem hele forløbet ses et imponerende arbejde fra klinikernes side i forhold til at opretholde relationen mellem patienten og behandleren". Der står også i konklusionen, at det er lykkedes personalet at fastholde patienten i medicinsk behandling, selv om han skiftevis har haft lyst og ikke lyst til at tage sin medicin.

Så manden har taget sin medicin og har holdt sine aftaler med personalet i hele forløbet?

- Ja, det har han.

Manden gik i ambulant psykiatrisk behandling. Hvor ofte var han til konsultationer?

- Det har været skiftende efter hans tilstand. Da det skete, gik han hver 14. dag. Intervallerne skiftede mellem hver uge og tre-fire ugers mellemrum. Så han var egentlig tæt fulgt af lægerne. Det har været vurderet fra gang til gang, hvornår han skulle komme næste gang.

Var der ændringer i hans medicin op til episoden, eller var der indberetninger?

- Hvis der havde været indberetninger, kunne jeg ikke fortælle dig det, men det var der ikke. Og der var ikke ændringer i hans medicin. Men vi kan jo ikke vide, om han ikke tog sin medicin de sidste dage. Men der har ikke været mistanke om, at han ikke ville gøre det.

Så det her er en af den slags tragiske sager, man ikke kan gardere sig imod?

- Ja.

Af Stine Jessen Jensen

sjj@fyens.dk

- Det kunne ikke have været undgået

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce