Godt 150 fynboer mindedes ofrene i Belgien ved en højtidelighed på Flakhaven i aftes. Budskabet var klart: Det her må aldrig blive hverdag

[b]Odense:[/b] Et billede kan sige mere end 1000 ord, siger man, men det samme kan 60 sekunders rungende stilhed.

Og stille det var der, da godt 150 fynboer i aftes mødtes på Flakhaven til en mindehøjtidlighed for ofrene for bombeangrebene i Belgien tirsdag morgen.

Kun lyden fra de mange knitrende fakler skar gennem luften, inden aftenens fire talere indtog det til formålet opstillede podie i hjertet af torvet.

Hovedbudskabet fra samtlige fire talere, syntes at være det samme: Det, der skete i Bruxelles forleden, må aldrig blive hverdag.

- Det er vigtigt, at det her aldrig bliver hverdag. Det er vigtigt, at mennesker ikke slås ihjel for måden, de lever på eller for deres politiske overbevisning. Og det er vigtigt, at vi samles for at vise, at det her kommer vi aldrig til at acceptere, sagde Simon Lindkær fra Venstres Ungdom Fyn, som var en af de ungdomsorganisationer, der havde været med til at arrangere højtidligheden.

Vi må stå sammen

Udover Simon Lindkær var også Signe Bøgevald Hansen og Mathias Magussen Thorsson fra henholdsvis Liberal Alliances Ungdom og Alternativets Ungdom at finde blandt talerne.

- Det er trist, at vi bliver nødt til at mødes. Det er trist, at det her ikke længere kommer som nogen overraskelse, og det er trist, at man ikke længere får samme chokfølelse, når sådan noget som det her sker, lød det indledningsvist fra Signe Bøgevald, inden en tydeligt berørt Mathias Magnussen Thorsson overtog mikrofonen:

- Jeg er helt personligt rigtig glad for, at så mange af jer er mødt op, og jeg er tydeligvis meget berørt af det, som I selv kan se. For mig personligt er det virkelig vigtigt, at vi kan smide, hvad vi har i hænderne og mødes midt i en påske, når noget så forfærdeligt, som det, der skete i Bruxelles i går (tirsdag red.), sker. Det er vigtigt, at vi står sammen i Danmark og i Europa og i vores tilfælde Fyn, lød det.

Afslutningsvis gav Peter Rahbæk Juel fra Socialdemokraterne de fremmødte et par ord med på vejen, inden højtidligheden blev rundet endeligt af til tonerne af "Kringsat af fjender".

  • Enstrøm_Louise_(2015)_019

    Af:

Mere om emnet

Se alle
"Skynd dig hjem": Fynsk far og søn i Bruxelles under terrorangrebet

"Skynd dig hjem": Fynsk far og søn i Bruxelles under terrorangrebet

1
Bombemand fra Bruxelles blev udvist to gange af Tyrkiet

Bombemand fra Bruxelles blev udvist to gange af Tyrkiet

"Hjernen" bag Paris-angreb vil udleveres til Frankrig