- 10 rødspætter på at det er en snog


- 10 rødspætter på at det er en snog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fynsk fund af kæmpeslange vækker interesse over hele landet

Det gibbede i naturelskere over hele landet, da billeder af en kæmpe slange indfanget i Nyborg i går blev offentliggjort her på Fyens.dk.

Kunne der virkelig være tale om, at den for længst uddøde Æskulapsnog var i live på Fyn?

Både på naturkanon@fyens.dk (Fyens Stiftstidendes naturkanon) og på andre debatfora blev kæmpeslangen diskuteret.

- 10 stegte rødspætter på at det er en snog. Som lystfisker ved jeg, at fisks proportioner bliver dramatisk forstørret, når de holdes langt frem foran fangeren, siger Ole Nielsen for eksempel på fugleognatur.dk.

De fleste er enige i, at kæmpeslangen som lærer Jens Randbøll fangede på Lindholmskolens legeområde er en dansk snog. Alligevel gør størrelsen, at flere ikke helt vil udelukke, at der kan være tale om en sjælden slange:

- Hvis, rent hypotetisk, den koldblodede fynbo skulle vise sig at være en æskulapsnog, burde man iværksætte en storskala eftersøgning i området til foråret, og hvis man ikke finder flere eksemplarer af arten, må det rigtige være at konkludere, at det er et undsluppet fangeskabsdyr, siger Michael Jensen.

Henrik Bringsøe fra Køge er artskoordinator for krybdyr og padder på www.fugleognatur.dk, og er også ret sikker i sin sag:

- Slangen ligner en almindelig snog, men i så fald en stor hun. Den danske rekord for den art ligger på 132 cm, og den rekord er vist næppe overskredet her, siger eksperten til Fyens Stiftstidende.

Så foreløbigt ser det ikke ud til, at Ole Nielsen skal til at stege rødspætter.

- 10 rødspætter på at det er en snog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce