Tættere på ordet

Jesper Vognsgaard (i midten) med de fire kunstnere, der arbejder på showet i Farvergården. Foto: Michael Bager

Tættere på ordet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den nye leder af Kulturmaskinen, Jesper Vognsgaard, er en mand med musikalsk knogle. Med den nye sangforestilling i Farvergården, vil han tættere på H.C. Andersens skrevne ord.

Da Jesper Vognsgaard sidste år blev ny leder af Kulturmaskinen, var det en sang- og musikmand, der satte sig for bordenden af byens kulturhus. Det er derfor ikke så mærkeligt, at det akrobatiske show, der hidtil har fyldt Farvergården under HCA Festivals, i år bliver afløst af to sangaftener, der går tættere på H.C. Andersens skrevne ord i sang og lys.

- Artisterne, som har hængt oppe i luften og gået på line over Farvergården, er skiftet ud med musikere, komponister, rappere. Det er H.C. Andersens eventyr i ord i år 2017, der er omdrejningspunktet. Vi vil give noget eftertænksomhed, som publikum kan tage med hjem, siger Jesper Vognsgaard, leder af Kulturmaskinen.

I år er Kulturmaskinens shows tænkt ind i Spoken Word Festivalens program på Amfiscenen, så aftenens koncerter i Brandts-området leder publikum ind i Farvergården til elektroniske toner.

"Svalesang" skal være mere end bare en koncert. Derfor mødes kunstnere fra forskellige genrer i et musikalsk møde i de sene aftentimer. De fire kunstnere er den odenseanske sangerinde Betina Følleslev, der også er leder af Spoken Word Festival i Odense, musiker Adi Zukanovic, rapper Kristian Humaidan, der også er kendt som UFO fra UFO & Yepha samt instruktør og scenograf Johan Sarauw.

På hver deres måde har de fire de seneste måneder arbejdet i ord, musik og lys, og de får selskab af et kor på 24 unge fra musikskolen 1748, som skal lægge både stemme og krop til helheden.

Fællessang samler

- Klimakset bliver fællessangen, som i løbet af den halve time doseres med referencer og vers, inden den til sidst kommer på, så publikum også kan synge med, siger Jesper Vognsgaard.

- Vi har valgt, at ordene skal fylde meget. Det passer også godt med vores samarbejde med Spoken Word Festival. Derfor kører vi tema i sort og hvid. Det bliver rustikt og råt.

Jesper Vognsgaard har haft lyst til at lave noget nyt i Farvergården, hvor han også selv har været imponeret over tidligere års akrobatiske forestillinger.

- Fortællingen har været lidt hemmelig i den flotte akrobatik. Man har skullet se godt efter for at følge med nogle af fortællingerne. Der vælger vi i år at gå tættere på Andersens tekstlige univers. Så bruger vi nogle af tidens musikalske virkemidler med fællessang og rap.

Selv om årets forestilling træder tættere på ordet, så understreger Jesper Vognsgaard, at det ikke er en bagstræberisk manøvre. Det bliver en 2017-fortolkning af digterens eventyr, man kan opleve.

- Tommelise er en dannelsesrejse. Det er en skabning, der søger sin egen identitet, rejser ud og går så grueligt meget igennem i underverden hos skrubtudsen og den blinde muldvarp. Væsnerne under jorden er meget enfoldige. De har deres eget lille bitte univers. Hvis vi ikke passer på, så risikerer vi, at os, der lever i 2017, også bliver enfoldige.

Tættere på ordet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce