Nyd det, brug det - og læs om resten på Fyens.dk

Robotsvinedrengen. Et af HCA-festivalens højdepunkter er altid Farvergården, hvor Kulturmaskinen står for underholdningen. Arkivfoto

Nyd det, brug det - og læs om resten på Fyens.dk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så skal vi til det igen. Heldigvis, for HCA Festivals, som Odense nu byder på for femte gang, er på mange måder noget af det bedste, der er sket i Odense og på Fyn gennem de senere år.

Ikke bare har vi endelig fundet en bredspektret, åben og både dyb og bred måde at markere os som H.C. Andersens hjemby. Vi har også fået en festival, som samler byen og Fyn flot og blomstrende.

Det kan vi alle godt være stolte over.

Årets festival er som sagt nummer fem i rækken. Tænk sig, at det på fem år er lykkedes at få banket en begivenhed op, som på mange måder allerede har sat sig som et kulturelt fyrtårn. Det er godt gået.

Man kan altid ønske sig mere. Her i avisen vil vi da også som sædvanlig kigge HCA Festivals nærmere i kortene, vi vil vurdere mange af de enkeltstående indslag, udstillinger, koncerter, og hvad der ellers er at finde i programmet. Vi tillader os naturligvis også at have en holdning til det hele fra åbningsshow til hele festivalens sammenhæng. Men gennem det hele går en grundtone af glæde over, at Odense igen synes at være i stand til at levere stærkt kulturelt indhold.

Indhold der taler med vores fortid og historie, og som også taler til både nutiden og fremtiden.

Det er vigtigt, at festivalen rummer tilbud til os alle sammen. Der skal være det tunge, det lette, det svært tilgængelige og det ligefremme. Sådan var H.C. Andersen jo selv, og sådan er og skal Odense også være. Vil vi være en storby, så er det netop rummeligheden og evnen til at kunne være noget for os alle sammen, der er nøglen.

Årets program er i lighed med de tidligere års programmer noget af et overflødighedshorn. Der er dans, koncerter, skuespil, comedy, musik og meget andet. Der er også program for skoler, hvilket i sandhed også er vigtigt for en festival, der vil ud til odenseanerne og fynboerne.

Jeg er sikker på, at vi trygt kan glæde os. Og avisen vil naturligvis være på pletten hele ugen for at være vores alles øjne og ører, når Odense omformer sig til festivalby.

Nyd det, brug det, oplev det hele - og læs om resten i avisen eller lige her på Fyens.dk

Nyd det, brug det - og læs om resten på Fyens.dk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce