Den smukkeste trækfugl

Mørket er endnu ikke sort. Når natten kommer, er farverne endnu mere strålende, og papirklippene træder tydeligere frem. Foto: Yilmaz Polat
Foto: Yilmaz Polat

Den smukkeste trækfugl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En måde at komme ned i gear på under festivalen er at gå forbi H.C. Andersens Hus efter klokken 21. Her kan man opleve en sanselig lysrejse ind i digterens klippeunivers


Fødderne kan være trætte og hovedet overophedet efter en dag med mange festivaloplevelser. Men trænger man til en stille stund, er det perfekt at afslutte sin dag foran H.C. Andersens Hus i Lotzes Have.

Hver aften til og med lørdag kan man fra klokken 21 og indtil midnat slå sig ned på græsset foran museet og se dets indgangsparti af glas forvandle sig i mørket til noget, der minder om barndommes kalejdoskop.

Farverne er hentet i alle regnbuens, og motiverne H.C. Andersens papirklip tilsat noget, der ligner flyvende og forrevne stalaktitter.

Billederne fra indgangspartiets glasfacade spejler sig i vandet foran museet, så det glider sammen til et poetisk dobbeltsyn - og altsammen tilsat musik.

Arrangementet hedder "Trækfugl", og det er passende. Der er noget flyvende og let over de forbipasserende motiver - umulige at fastholde i flugten.

- Vi vil vise, at papirklippene kan se helt anderledes ud, hvis man bruger sin fantasi. H.C. Andersen så heller ikke ting, som de var, men brugte dem til noget andet. Tænk bare på "Klods-Hans", hvor en flækket træsko kunne bruges som gryde, siger Henrik Lübker, museumsinspektør ved Odense Bys Museer.

Vi næsten hvisker sammen. De folk, der ankommer, sænker hurtigt stemmerne, og der tysses på hunde. Der er den samme stilhed som ved mindesmærker. Roen og mørket omslutter os, og i takt med, at mørket vinder over dagen, bliver farverne skarpere. Og kroppen og hovedet slapper af.

Det er lige begyndt, men stilheden har allerede sænket sig over Lotzes Have. Foto: Yilmaz Polat
Det er lige begyndt, men stilheden har allerede sænket sig over Lotzes Have. Foto: Yilmaz Polat
Foto: Yilmaz Polat

10 minutter med ny musik

"Trækfugl" varer kun 10 minutter, så begynder det forfra, men de fleste bliver hængende og ser det igen og igen.

Musikken er nyskrevet til formålet af komponisten Nicky Bendis, og video­installationen inde bag glasset - der er fire projektorer, som tilsammen danner billederne - er kreeret af Martin Lilliendal. Og det hele er arrangeret af Odense Bys Museer.

"Trækfugl - en rejseprojektion i lyd og lys". Vises alle dage fra kl. 21 til midnat til og med lørdag ved indgangen til H.C. Andersens Hus i Lotzes Have. Set søndag 16. august. Gratis.

På facebooksiden kultur- set fra Fyn kan du se en video af "Trækfugl".

Den smukkeste trækfugl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce