Comedy: Da Absalon mødte Nils Middelboe

Brian Mørk (tv.) fik besøg af biskop Absalon og Nils Middelboe, der talte gennem komikerne Morten Wichmann og Anders Fjelsted. Foto: Kim Rune

Comedy: Da Absalon mødte Nils Middelboe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HCA Comedy Festival begyndte - blandt andet - med kontakt med berømte, afdøde danskere.

Podcast er det, de unge mennesker vil have. Altså noget med at lave radio uden at have en radiostation. Og gøre det lytbart på nettet, så folk kan høre det nårsomhelst og hvorsomhelst.

Den fidus har diverse danske komikere luret. Ikke mindst Brian Mørk er meget aktiv og har flere podcast-serier i omløb. Deriblandt "Afdøde danskere". Her sidder Mørk og taler med andre komikere, mens det bliver optaget.

Brian Mørk kommer via lidt spiritistisk mambo-jambo i kontakt med afdøde danskere, som taler igennem disse komikere, så vi alle sammen kan blive klogere på alverdens ting.

HCA Comedy Festival har en underafdeling, der hedder podcast-scenen, og det var den, Brian Mørk og entourage fik lov at åbne sent onsdag eftermiddag med "Afdøde danskere".

Anders Fjelsted og Morten Wichmann var gæsterne. Valdemar Pustelnik skulle også have været der, men ham kunne de åbenbart ikke komme i kontakt med.

Comedy Festival
HCA Comedy Festival er en underafdeling af den store festival.Den åbnede onsdag og fortsætter torsdag til lørdag med shows alle dage fra kl. 17.

HCA Comedy Festival er delt i to scener: HCA Comedy Club (Pantheonsgade 2) og Podcastscenen i Kulturmaskinen (med indgang fra Pantheonsgade).

 

Multitalent

De afdøde danskere, der talte gennem Fjelsted og Wichmann var henholdsvis Nils Middelboe og ærkebiskop Absalon. Om hvilke man kunne erhverve megen viden.

Fodboldlegenden Middelboe, som ingen blandt publikum havde hørt om, var Danmarks første internationale fodboldstjerne og et sandt multitalent: en ypperlig længdespringer, trespringer, 800-meter-løber og bankdirektør i England, hvor han spillede for Chelsea, og det har altsammen forbløffende lighed med Middelboes eftermæle.

Til gengæld var det en epokegørende nyhed, at Middelboe egenhændigt opfandt saksesparket. Vel at mærke det rigtige saksespark, hvor man flyvende i luften med skarpe fødder klipper bolden over i to halvdele og deraf følgende kan score to mål med ét spark.

Absalon havde også glimrende evner for at åbne et forsvar, lærte vi. Han var nemlig en uovertruffen øksekaster, som ene mand med et velturneret øksekast fra en båd væltede statuen af afguden Svantevit på øen Rügen uden overhovedet at gå i land.

Ved samme lejlighed kløvede øksen også Polen over i to dele, og the rest is history, som man siger. Og snart tilgængelig på en podcast, hvis I, efter at have læst dette, får lyst til at lede efter den.

Comedy: Da Absalon mødte Nils Middelboe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce