Ærter og gulerødder er stærkt udsatte for skadedyr lige nu. Dæk med insektnet, så slipper du for orm i ærter og gulerødder.

En god idé er at lægge klippeaffald fra hæk eller buske mellem rækkerne. I affaldet lever rovbiller, som er en af havens nyttedyr, og de æder alt det skadelige.

Plant kål ud nu, og læg også her klippeaffald ved roden, så kålfluen ikke får fat. Vil du undgå larver i dine kål, så dæk med insektnet.

De varmekrævende planter som majs, bønner og squash skal i jorden nu, og du kan fortsat så radiser, salat og ærter.

Også tomater kan nu plantes på friland, men plant dem, hvor der er sol og læ. Porrer og kål skal gødes lidt med tit. Bælgplanterne klare sig selv.

  • Tøttrup_Laila_(2015)_017

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes weekendredaktion. Her arbejder jeg primært med stofområderne design, bolig, mad, have og livsstil. Ind imellem laver jeg også rejsereportager. Tidligere har jeg været freelancer for flere ugeblade og magasiner - blandt andre Hjemmet, Familiejournalen, Ude & Hjemme, Samvirke og Børn & Unge. Jeg har også været ansat på DR/Radio Fyn. Privat bor jeg i Kragsbjergkvarteret i Odense med min mand, der er ingeniør på Lindø Steel og mine tre børn.

Mere om emnet

Se alle
Kaffegrums til roserne

Kaffegrums til roserne

Hæk og græs

Hæk og græs

Farver i frugthaven

Farver i frugthaven