Tre nye bøger om krydderurter


Tre nye bøger om krydderurter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dyrk dine egen krydderurter

Håkan og Christina Petterson

128 sider, 149 kr.

Aschehougs forlag

Krydderurter

Ricard Bird

64 sider, 129 kr.

Forlaget Lademann

Krydderurter i haven

Anemette Olesen

169 sider, 199 kr

Politikens Forlag

Der er skrevet mange bøger om havens planter, men i de senere år er der skrevet rigtig mange om krydderurter, og nu er tre nye af slagsen dukket op på markedet.

"Dyrk dine egen krydderurter" er oversat fra svensk og skrevet til alle, uanset om de bor i villa, lejlighed eller rækkehus.

I første del af bogen kan man læse om, hvordan man passer sine planter, og hvordan man høster på den bedste måde. I anden halvdel præsenteres 70 almindelige krydder- og lægeurter i tekst og billeder.

Tina og Håkan Pettersson, der har en urtegård i Gotland, er forfattere til bogen, og de går virkelig i detaljer (næsten for meget), så selv nybegynderen kan være med.

Forlaget Lademanns version er en engelsk oversættelse, der slet og ret har titlen "Krydderurter". Bogen har et meget flot layout og virker i sig selv som en velduftende, krydret sag, som man får lyst til at studere nærmere.

Bogen har først en fyldig beskrivelse af 20 sorter. Herefter et afsnit om dyrkning i potter og krukker, om stiklinger, skadedyr og sygdomme, økologisk dyrkning og igen en præsentation af de 20 sorter, men nu ledsaget af vejledning om, hvordan man kan dyrke de enkelte sorter.

Det danske bud kommer fra Politikens forlag, hvor Anemette Olesen har skrevet under titlen "Krydderurter i haven". Bogen er anden udgave og er i princippet bygget op på samme måde som de to førstnævnte. Ud over et leksikalsk og et praktisk afsnit er der opskrifter til mad, snaps og kolde drinks af krydderurter, kosmetik, potpourrier, lidt om helse plus en del andre små nyttige tips. En bog, hvis førsteudgave i 1996 her i avisen fik meget rosende omtale.

Tre nye bøger om krydderurter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce