Sådan får du bugt med dræbersneglene uden at skade naturen


Sådan får du bugt med dræbersneglene uden at skade naturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

1. Foren dig med dræbersneglenes naturlige fjender.

Fugle, pindsvin, tudser og visse andre sneglearter hjælper gerne med at udrydde dræbersneglene. Det er oftest haver, hvor der ikke er gjort plads til, at nyttedyrene kan leve og trives i haven, som kan have store problemer med dræbersneglene. Lok fugle til haven ved at sætte fuglebade ud på terrassen, sæt fuglekasser op og plant træer og buske, som fugle og insekter kan lide at opholde sig i. Tudser og pindsvin vil også flytte ind i haven, hvis der er vand, uberørte grenbunker og bunddække i bedene. Bunddække i bedene gør også haven attraktiv for blandt andet leopardsnegle, som spiser dræbersneglene.

2. Gå sammen med naboerne.

Nabo-sneglehjælp er på linje med, at naboer hjælper hinanden med at holde øje med ubudne gæster. Det kan være svært at bekæmpe dræbersneglene, hvis ikke naboerne er med i kampen. Hvis alle gør en særlig indsats mod dræbersneglene, så slipper du hurtigere af med dem. I kan sætte fælder op såsom ølfælder, der er en kop fyldt med øl, der er gravet ned, eller lægge nogle brædder i haven, hvor sneglene vil søge fugtighed og skygge om dagen. Herfra kan du samle sneglene ind og hælde dem over med kogende vand, klippe dem over lige ved hovedet eller mase de mindre snegle med en træsko. Men pas på, at du ikke slår de forkerte snegle ihjel.

3. Dæk jorden med tørt og skarpt materiale.

Snegle bryder sig ikke om tørre og skarpe materialer såsom bark, flis, sand og tang. Hvis du har en have eller et bed, du gerne vil beskytte mod snegle, så læg de nævnte materialer rundt om de kostbare planter. Snegle holder af at opholde sig fugtigt, så hold dem fra dine yndlingsbede ved at gøre det svært for dem at opholde sig der. Mange haveejere har også stor succes med at hælde kaffegrums rundt om de stauder eller bede, som dræbersneglene ikke må indtage.

4. Hold dræbersneglene ude.

En langtidsholdbar, men også lidt dyr metode er at investere i sneglehegn. Et sneglehegn er et stykke metal bukket på en måde, så snegle ikke kan passere. Hegnet er let at bruge til højbede. Det gælder naturligvis også om at sørge for, at du ikke selv bringer dræbersnegle ind i haven, når du anskaffer dig nye planter. Tjek altid jorden grundigt i nye planter, uanset hvor de kommer fra.

Kilde: Landsforeningen Praktisk Økologi

Sådan får du bugt med dræbersneglene uden at skade naturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce