Rabarber går i stok


Rabarber går i stok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

?Jeg har et farligt bøvl med at få mine rabarberplanter ordentligt i gang. Allerede nu er den kraftigste af planterne gået i blomst. Jeg har læst et sted, at man straks skulle klippe blomsterstænglen af. Kan det passe? Og kan jeg få mere ud af den plante i år, eller er det slut?Kan årsagen til mit bøvl være den, at jeg plukker for mange stængler for tidligt?

Lotte Molbeck

!Ja, det er rigtigt, at du skal klippe blomsten af, da den svækker planten, og nej, den går ikke i stok, fordi du høster mange stængler og gør det tidligt.

Høst af stængler udskyder blomstringen. På den anden side må du ikke høste det første år efter plantning. Andet år kan du høste moderat og tredje år efter behov.

Bedst er det at plante om hvert tredje år, eller allerbedst have planter i en tre år turnus. Giv godt med gødning i juni/ juli. Bortset fra det går rabarber ret tidligt i blomst. Typisk sidst i maj, og jo ældre de er, jo før forsøger de at sikre deres afkom.

?Du havde10. juni2001 en artikel om vinplanter i Bo-Godt. Du nævnte flere nye sorter, bl.a. "Zalas perle". Den er jeg interesseret i, men den er ikke til at opdrive. Hvor kan jeg få fat i den?

John Stepien Olsen

!Det må jeg sige. Du får da noget ud af at gemme artikler. En god planteskole vil straks skaffe den hjem for dig, men desværre er det ikke altid noget, planteskolerne selv foreslår at gøre, og så må man jo handle med dem, der sælger over internettet.

Du kan købe planten på adressen ww.lundhede.com. Du kan også ringe til Lundhede planteskole på tlf. 97 45 43 21. "Zalas perle" er en sund hårdfør og velsmagende grøn sød drue.

!Christian Nielsen har læst artiklen om at sprænge bambus væk, men han har et andet forslag:

"Der er andre måder at fjerne bambus på end ved at sprænge dem væk. Man klipper dem helt ned og fræser dem med en stubfræser, som efterlader et iturevet rodnet.

Et eksempel på, hvad det koster at fræse fire kvadratmeter bambus, som er skåret ned, er ca. 500kr."

Christians Stubfræsning

Christian Nielsen

Rabarber går i stok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce