Pas på julestjernen


Pas på julestjernen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Julestjernen tilhører vortemælksfamilien (euphorbia), og alle planter i denne familie indeholder en hvidlig saft, der er klassificeret som giftig. Men i de moderne arter af julestjerner er der ingen spor af de såkaldte diterpener, der kan give hudgener og forgiftninger. Saften med de skadelige virkninger findes kun i vildtvoksende julestjernesorter og i andre planter af vortemælksfamilien.

Når du køber julestjerner, så kig efter spirende blomster og tykke blade.

De små gulgrønne blomster, der sidder mellem de farvede højblade, gør det nemt at se, om julestjernen i butikken er frisk eller ej. På friske planter er disse blomster lukkede eller spirende. Er de grønne blade tykke og uden skader, er det tegn på, at planten er sund.

Beskyt mod kulde og træk

Når en julestjerne taber bladene, skyldes det ofte kulde eller træk. Da julestjernen stammer fra Mexico, tåler den hverken megen kulde elle træk. Derfor skal du sikre dig, at butikken udstiller planterne på et varmt og beskyttet sted. Planter, der står til salg i indgangspartier eller udendørs, har ikke lige så store chancer for at bevare deres flotte løv som dem, der er beskyttet.

Pas på cykelturen

Planten skal altid beskyttes mod dårlige vejrforhold, når du transporterer den hjem. Det anbefales at pakke den godt ind i papir og få den hjem så hurtigt som muligt. Når julestjernen er kommet hjem, elsker den en lys placering beskyttet mod frost og direkte sollys og temperaturer på mellem 15 og 22° C.

Ikke for meget eller for lidt

Julestjerner trives, når de vandes regelmæssigt og omhyggeligt med lunkent vand. Hvis rodklumpen tørrer ud, reagerer julestjernen ved at smide bladene. Men hvis vandingen genoptages, kommer den sig sædvanligvis igen. Overdreven vanding, eller hvis planten står i blankt vand, resulterer i, at bladene bliver gule og falder af, rødderne begynder at rådne, og i værste fald dør planten. Før du køber en julestjerne, bør du tjekke rodklumpens fugtindhold.

Gødningsfri

Julestjerner kræver ikke gødning, når de står i blomst. Derefter er det tilstrækkeligt at komme almindelig plantenæring i vandet én gang om måneden.

Kan den blomstre igen?

Julestjerner er flerårige planter. Som vildtvoksende plante bliver den meget stor med helt op til fire meter høje grene.

Efter at planten har blomstret, og de farvede højblade er smidt, udvikler den sig til en betagende grøn plante.

For at en julestjerne igen skal kunne udvikle farvede blade i tide op mod jul, skal den først stå i komplet mørke i mindst 12 timer om dagen i en periode på minimum otte uger. Selv den mindste mængde lys vil forhindre planten i at blomstre igen. Værd at prøve, hvis du elsker at arbejde med planter, men i betragtning af den indsats, der kræves, er det betydeligt nemmere at købe en ny plante i tiden op til jul.

Pas på julestjernen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce