Det bliver knald eller fald for de danske havefolk, når en stor udstilling åbner i juni

Efter forbillede fra verdens mest prestigefyldte haveudstilling Chelsea i England kaster det væsentligt mindre, ja nærmest lilleputagtige Kgl. danske Haveselskab sig nu ud i sin første landsdækkende udstilling i selskabets lange historie.

Udstillingen, der får navnet Cph Garden, er et meget stor sats for Haveforeningen og fortjener al den opbakning, der kan stables på benene. Det kgl. danske Haveselskab er verdens næstældste og er kun overgået af det engelske selskab.

Forbilledet

Chelsea Flower Show er verdens mest prestigefyldte og største haveudstilling. Her dyster kendte designere om lige så kendte dommeres gunst for at vinde guld for tidens have, samt en række andre priser for bedste roser og bedste haveprodukt. Udstillingen er netop afviklet.For offentligheden er der på Chelsea kun to dage at se de mange helt fantastiske showhaver, og også her skal man være heldig eller i meget god tid for at få billet. Heldigvis er avisens havemedarbejder blandt den meget lille håndfuld af danske pressefolk, der er sluppet gennem nåleøjet. Derfor fortæller vi senere om vinderhaven og om den ypperligste og seneste trend her i avisen.

- Fokus for udstillingen er ikke en ny livsstilsudstilling, men en udstilling, der handler om det, vi er bedst til, nemlig at dyrke vores haveglæde og passion, fortæller selskabets direktør Charlotte Garby, der sammen med en lille håndfuld medarbejdere og udefra købte professionelle folk er ved at gøre klar til at åbne havelågen i Valbyparken i København

 

Designhaver, værksteder og foredrag

Gæsterne på Cph Garden vil komme til at opleve fantastisk dansk havearkitektur, møde forskellige eksperter inden for roser, biavl, græs, stauder, orangerier og meget andet. Der er foredrag og aktiviteter af international karakter, og man vil kunne besøge 250 udstillere.

I det meget omfattende program er der blevet plads til otte showhaver. Designerne præsenterer her deres ypperste drømme. Det er blandt andre Dorthe Kvist med en urban oase, Nina Ewald og Birgitte Busch med en have mellem himmel og hav, Signe Wenneberg, der laver en bæredygtig have, Nete Højlund der laver haven "Dream a little dream", Lars Juncker og Anne Stausholm der laver en vandhave omkring temaet "New Nordic Nature", den blomstrende have med Lise Billhorn og den spiselige have med nogle af haveselskabets tilknyttede arkitekter.

Også TV2 Fri møder i et samarbejde med Silvan op med deres drømmehave, der kaldes "Seernes drømmehave". Herudover er der 12 virksomheder, der hver har ni kvm. til rådighed til at vise deres bedste produkter til haven.

Alle udstillingsdage er der korte halvtimes foredrag, der spænder fra emner som livet på en solrig altan, plantesygdomme, design din have, tendenser i havelivet, vilde dyr i haven, roser i haven, kompostering, krydderurter, chili, snegle i haven og til foredrag om, hvordan du kan komme videre med sit drivhus. Foredragene er med eksperter og havebogsforfattere, der hver på deres felt byder på viden og tip til publikum. Herudover er der åbne værksteder, hvor man kan se flere af de kendte og mindre kendte havefolk arbejde med deres interesser.

Anette Heick er vært og konferencier på udstillingen, der åbner onsdag d. 21. juni og slutter søndag 25. juni. Onsdag 21. juni er kun for haveselskabets medlemmer og pressen, mens de øvrige dage er for alle. Prisen for en billet er 250 kr. og kan købes gennem billetto.dk Det fulde og meget omfattende program kan du læse på haveselskabet.dk   

 

  • Af: