Hold ukrudtet nede - på den gode måde

Havemaskiner sviner mindre med specialbenzin i tanken.

Hold ukrudtet nede - på den gode måde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De fleste haveejere er i gang med plæneklippere, havetraktorer og buskryddere, men de færreste tænker over, hvad udstødningen fra indebærer.

Græstrimmeren er vældig populær til at holde kanterne omkring plæne, buske og bede i villahaven.

På sommerhusgrunden og i den større, lidt mere vildtvoksende have er buskrydderen stort set den eneste realistiske mulighed for at holde græs og vilde vækster som f.eks. brændenælder og skvalderkål i skak.

Men uanset om man triller af sted med plæneklipperen i parcelhuskvarteret eller rydder buskads på landejendommen, er det en god idé at overveje, hvilken benzin man fylder på motoren.

De sundhedsskadelige stoffer, der findes i udstødningen, når man anvender den almindelige 92 eller 95 oktan benzin, kan nemlig godt minimeres hvis man vælger specialbenzin.

Undgå hovedpinen

Specialbenzin er især velegnet til mindre benzinmotorer, hvor man kommer i tæt kontakt med dampe fra produktet eller udstødningen fra motoren.

- Det kan for eksempel være plæneklippere, motorhækkeklippere, motorsave og græs- og buskryddere. Uddunstningerne fra traditionel benzin gør, at man kommer til at føle sig tung i hovedet, når man for eksempel arbejder med buskrydderen i nogen tid.

Jævnere motorgang

- Det undgår man, når man bruger specialbenzin. Den sundhedsmæssige og miljøvenlige side er nok den vigtigste grund til at bruge specialbenzin, men maskinerne får desuden også en mere jævn motorgang, fortæller Torben Didia Rasmussen, produktchef for smøreolie hos energiselskabet OK.

Specialbenzin indeholder hverken jordnær ozon eller svovl, og dermed skåner den miljøet.

- Ozon angriber skov og undergrund, mens svovl forsurer vandmiljøer, forklarer Torben Didia Rasmussen og fortsætter:

- Når man arbejder i naturen, har man formentlig også lyst til at passe på den. Derfor er det jo sund fornuft at bruge en benzin, der ikke skader miljøet.

- Endelig har specialbenzin også den fordel, at den ikke bliver for gammel og derfor giver den ikke problemer med at få gang i motoren, som en almindelig benzin kan gøre, hvis den har stået for længe.

Husk også ...

At løse sten og grene nemt kan flyve omkring, når man arbejder med græs/buskryddere. Høreværn, kraftige bukser, og fornuftigt fodtøj er derfor altid et must.

Sikkerhedshjelm med visir og høreværn er dog altid den bedste løsning, hvis du arbejder i hovedhøjde.

Hold ukrudtet nede - på den gode måde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce