Den 23. juni fejres Sankt Hans aften med bål og hekseafbrænding.

Overalt i landet vil man denne dag kunne nyde synet af nyklippede hække. For ifølge en gammel tommelfingerregel, som mange stadig navigerer efter, skal hækken nemlig klippes inden Sankt Hans.

Og det er der ifølge Niels Bille, der er administrerende direktør i Stiga, flere gode grunde til:

- En god grund til, at hækken skal klippes her, er, at grenene på de ender, der skal klippes af, ikke når at blive for tykke, og det gør arbejdet lidt nemmere.

- At det lige er Sankt Hans, der er genstand for mundheldet skyldes så, at man kan bruge de afklippede, tørre grene til at tænde op under heksen Sankt Hans aften.

Mange danskere nøjes med at klippe hækken den ene gang op til Sankt Hans, men ifølge Stiga bør man faktisk også klippe hækken i efteråret, hvis man vil have en tæt og flot hæk.

Det er især vigtigt for de haveejere, der har en løvfældende hæk, der taber bladene om vinteren, som det fx er tilfældet med en ligusterhæk.

Og også tjørnehækken har godt af at blive klippet igen inden efteråret.

  • Petersen_Nina_Vibe

    Af:

    Lokalredaktør i Assens. Jeg har været på redaktionen i Assens siden oktober 2010. Fra december 2014 som redaktør. Jeg var i 2004-05 praktik på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var forbi Sportfyn og Odense-redaktionen. Siden har jeg i to omgange været på Sportfyn, været på redaktionerne i Otterup (nu Bogense), Nyborg og Ringe, på kulturen og lavet diverse tillæg.

Mere om emnet

Se alle
Sankthans: Pas på ikke at sætte ild til dyrene i aften

Sankthans: Pas på ikke at sætte ild til dyrene i aften

1
Gode råd: Vær forsigtig med bålet sankthansaften

Gode råd: Vær forsigtig med bålet sankthansaften