Hækken kan klippes sidst på måneden, men skal ikke. Midt i juli er den ved at være færdig med at vokse, så du har lov til at vente.

En hæk, der er blevet for bred, kan klippes ind. Bedst sker det ved at klippe den ene side i år og vente med den anden side til næste år.

Stedsegrønne hække, som taks, buksbom og tuja, klippes først i august og senest i september. Husk også at gøde hækken senest nu i starten af juni.

Det store græs-ræs er i fuld gang, og det fortsætter så de næste par måneder. En god klippehøjde er to-tre centimenser. For at undgå mos skal græsset gødes. Regn med et-to kilo.

NPK-gødning pr. 100 m2 her i juni. Du kan også bruge organisk gødning, og her skal du læse på pakken, hvor meget du skal anvende. Organisk gødning koster mere, men holder længere.

Er der ujævnheder i græsplænen, eller bare pletter, så giv en topdressing. Et en-to centimeter tykt lag af halv kompost og halv grus er ideelt.

  • Tøttrup_Laila_(2015)_017

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes weekendredaktion. Her arbejder jeg primært med stofområderne design, bolig, mad, have og livsstil. Ind imellem laver jeg også rejsereportager. Tidligere har jeg været freelancer for flere ugeblade og magasiner - blandt andre Hjemmet, Familiejournalen, Ude & Hjemme, Samvirke og Børn & Unge. Jeg har også været ansat på DR/Radio Fyn. Privat bor jeg i Kragsbjergkvarteret i Odense med min mand, der er ingeniør på Lindø Steel og mine tre børn.

Mere om emnet

Se alle
Kaffegrums til roserne

Kaffegrums til roserne

Undgå skadedyr

Undgå skadedyr

Farver i frugthaven

Farver i frugthaven