I drivhuset er der klimaforandring. Her kan du så gulerødder, porrer og kål. Vælg sommergulerødder, som du kan så direkte i jorden og dermed få en tidlig høst.

Porrer sås i potter eller i en flamingokasse med huller i bunden. Fyld lidt så-jord i potten, og er den ikke gødet, så gød let med organisk gødning.

Tryk jorden en smule flad. Vand med en spreder. Drys frøene ud og drys et tyndt lag sand ovenpå. Læg et stykke plast på, indtil frøene spirer.

Let plasten en smule om dagen, så der kommer luft til. Der findes både efterårsporrer og vinterporrer.

Vælg vinterporrer, så har du grøntsager, når de savnes mest. Plant ud efter grundlovsdag, så er risikoen for angreb af gulerodsfluen mindre.

Hvidkål, rødkål, rosenkål, grønkål og savojkål er egnet til forkultivering i april. Salat kan du så hver tredje uge. Salat bliver meget sprødt i drivhuset, når blot det vandes godt.

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Journalist og redaktør for magasinredaktionen, der står for weekendens redaktionelle tillæg: Magasinet Livsstil, bilmagasinet Gear, Magasinet Rejser og boligmagasinet Base. Skriver også rejsereportager og anmelder børnebøger og teaterforestillinger med mine to døtre. Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2000 med et semester i San Francisco, USA, og udlandsophold i Uganda, Afrika. Uddannet cand.phil. i samfundsfag fra Aalborg Universitet i 1996.