Det gider dræbersneglen ikke æde

Dræbersneglen går som alle andre snegle især efter de bløde grøntsager, som her i salaten.
Foto: Grøn Kommunikation

Det gider dræbersneglen ikke æde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

?Hej Lars Lund. Da det er næsten umuligt at udrydde dræbersnegle især i kolonihaveområder, kan man så ikke lave en undersøgelse om, hvilke planter de ikke kan lide. Jeg kan sige, at kartofler, alle former for løg, porre og pastinakker rører de ikke.Ole Steen Larsen

! Jo, det kan man godt, og der er også flere, der har gjort iagttagelser på denne front, men man er aldrig sikker. Sneglene har deres yndlingsretter, men er de der ikke, vælger de andet og heriblandt har mange haveejere og nu også landmænd opdaget, at de også æder kartoffelplanterne. Det samme gør sig gældende med forskellige materialer, en snegl ikke kan lide at gå på. Også her er der forskellige opfattelser og erfaringer.

I bogen om prydplanter: "Hvilke planter hvor?" af Jane Schul nævnes forskellige stauder, som man erfaringsmæssigt ved er rimeligt sneglesikre i haven.

Det er akantus, røllike, stormhat, løvefod, høstanemone, akeleje, asters, astilbe, bispehue, vortemælk, julerose, alunrod, lavendel, elefantgræs, pæon, høstfloks, slangeurt, pileurt, frøstjerne, engblomme, ærenpris og singrøn, og jeg kan i min have tilføje storkenæb, men lur mig, om der ikke findes en have et eller andet sted, hvor en af de nævnte stauder alligevel bliver ædt.

I køkkenhaven går sneglene først og fremmest efter de bløde grøntsager og derfor også de spæde skud, og som sagt er der mange forskellige erfaringer, som viser, at man ikke helt kan være sikker på, hvad de spiser og ikke spiser, men vi hører meget gerne fra alle læsere, der har grøntsager, som får lov til at stå i fred. Så kan man i al fald lave en tendensundersøgelse.

Mange har helt opgivet køkkenhaven, og nogle fordi de er ofre for en skrøne, som er set på flere hjemmesider, især hvor man sælger produkter mod snegle. Her advares om, at dræbersneglen spreder salmonella. Ifølge Sundhedsstyrelsen er dræbersnegle ikke større salmonellaspredere end fugle, der klatter i haven eller alle mulige andre snegle, der kryber hen over hundelorte og andet godt og derfor kan slæbe bakterier med sig. Derfor skal man altid vaske sine grøntsager, uanset om man har dræbersnegle.

Det gider dræbersneglen ikke æde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce