Odense HC var bagud mod Silkeborg-Voel til der var under tre minutter tilbage af det nervepirrende opgør. Så bragte Kathrine Heindahl fynboerne foran, og i det sidste sekund kunne Mie Højlund lukke kampen med scoring til 25-24.

Håndbold: Fem minutter tilbage, 22-22, Althea Reinhardt redder og sender Stine Jørgensen afsted. Hun stikker Kathrine Heindahl på stregen som bringer Odense i front for første gang i kampen.

De sidste nervepirrende minutter blev spillet foran en sydende idrætshal, da Odense HC vendte en fejlfyldt præstation mod Silkeborg-Voel til en føring og i sidste sekund en sejr på 25-24.

Odense HC-Silkeborg Voel 25-24 (10-14)

 Dameligaen, 6. rundeStilling undervejs: 0-3, 3-4, 5-5, 7-11, 8-14, (10-14), 12-15, 14-18, 17-21, 19-21, 20-21, 22-22, 23-22, 25-24.

 Målscorere: Odense: Nadia Offendal 6, Stine Jørgensen 4, Kathrine Heindahl 4, Mette Tranborg 3, Trine Østergaard 3, Jessica Quintino 2, Pearl Wissel-Nielsen 2 ,Freja Cohrt 1, Mie Højlund 1.

Silkeborg: Stine Skogrand 12, Anna Sophie Okkels 7, Hege Wahlquist 3, Louise Lyksborg 2, Jette Hansen 2, Camilla Fangel 1, Rikke Iversen 1.

Udvisninger: Odense: 1, Silkeborg: 0

Bedste spillere: Odense: Althea Reinhardt.

Silkeborg: Stine Skogrand.

Tilskuere: 2013.

Dommere: Per Olesen og Nichlas Nygaard.

Næste kamp: 18. oktober klokken 19.30. Viborg HK mod Odense HC.

 

Som så mange gange før kom Odense HC elendigt fra start, og allerede efter to minutter og var der spor af en fiasko, da den livsfarlige nordmand Stine Skogrand havde passeret Emily Sando tre gange. I den anden ende havde Stine Jørgensen og Nadia Offendal store problemer med at passere Anna Sophie Okkels og bomstærke Camilla Fangel, og fynboerne lavede et hav af fejl.

- Vi er simpelthen for stive i det fra starten, og det kan være svært at forstå, for vi vidste, hvad de kom med, og der skete ingenting på banen, der kom bag på os, sagde Jan Pytlick til Sport Fyn efter kampen.

Mange gange lykkedes det forsvaret at bryde Silkeborgs hurtige angrebsspil og sende fløjene i kontra, men lige så mange gange vendte spillerne tilbage med uforettet sag. Også i det etablerede angrebsspil var fynboerne stressede og overilede, og lige lidt hjalp det, da træner Jan Pytlick ændrede taktikken til syv mod seks.

I de sidste minutter af første halvleg tog Althea Reinhardt fat i målet, og et par fynske parader sikrede, at Silkeborg ikke stak af for alvor.

Norsk dynamit

I de første 30 minutter var Stine Skogrand ren dynamit i det fynske forsvar, og hun voldte gevaldige problemer for både Stine Jørgensen og Susanne Madsen mand mod mand. I de situationer, hvor hun ikke selv var i scoringsrollen, serverede hun den ene sukkerbal for holdkammeraterne efter den anden.

Den del blev bedre i anden halvleg, hvor især Mette Tranborg steppede op. Den unge højre back viste sit sædvanligt høje niveau i forsvaret, men onsdag aften tog hun ansvar i angrebet og delte ud af hendes gennembrudsteknik og gode bolde til fløjene.

Det var især vigtigt på en dag, hvor Stine Jørgensen og Kathrine Heindahl var langsomme om at komme op i gear.

På Playmaker-posten delte Offendal tiden med Mie Højlund og Pearl Wissel-Nielsen, men førstnævnte var motoren og fik en afgørende rolle i sejren, da hun udlignede til 22-22 med knap tre minutter igen.

Højlund på måltavlen

- Det var en sindssygt hård kamp, og det er så fedt, at vi kommer tilbage. Vi lugter blod til sidst, og så går vi benhårdt efter det, sagde Offendal efter kampen.

Det vilde comeback førte ikke bare til en fynsk sejr, men viser også, at det går fremad for stjerneklubben, der har haft en drøj start på sæsonen med tre tunge nederlag.

- Vores comeback viser, at vi er på vej i den rigtige retning. At vi har styrken til at vende de her kampe, det betyder alt, sagde Pytlick efter kampen.

De 2013 tilskuere fik, hvad de kom for. Odense HC nappede to point og hægter sig fast i midten af tabellen.

  • fyens.dk