Vestjysk hurtighed mod fynsk fysik

Emily Sando i sejren over Holstebro. Den norske keeper stod med en redningsprocent på 35. Foto: Jørgen Kirk

Vestjysk hurtighed mod fynsk fysik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bredde, fysik og frikast bliver afgørende, når Odense HC står over for hurtige og offensive Esbjerg onsdag aften i Dokken. Begge hold kan med en sejr holde jul i ligaens absolutte top.

Håndbold: Når man i flæng kan nævne navne som Kristina Liscevic, Estavana Polman, Sandra Toft, Ida Bjørndalen og Sanna Solberg, er der ikke nogen tvivl om, at Team Esbjerg er en af de tungere dansepartnere i ligaen i år. Tabellen siger det samme - holdet ligger på tredjepladsen med 14 point og senest en sejr over FC Midtjylland. 

- At Esbjerg slog FC Midtjylland i sidste uge viser, at det er et hold med stor kvalitet. Liscevic er teknisk fremragende, Ida Bjørndalen er fysisk stærk, og deres bagkæde af virkelig rutineret, så det bliver svært, siger assistenttræner Bo Rudgaard om topkampen i midtugen.

Odense HC tager til Esbjerg med seks sejre i træk og ligeledes 14 point, og der er god selvtillid frem mod mødet med endnu et offensivt forsvar, siger assistenttræneren.

- Vores bredde er en af vores klare forcer, og den gør, at vi kan lægge et tungt pres i 60 minutter. Vi er også et meget fysisk hold, så det bliver i den grad hurtighed mod fysikken, forklarer han og fortsætter: 

- Men våbnet bliver at gå direkte på deres backer og udnytte rummene i det offensive forsvar, og det er vi faktisk blevet markant bedre til.

Emily Sando bag en hårdtkæmpende forsvarsmur. Det samme skal til mod Esbjerg for en sejr. Foto: Jørgen Kirk
Emily Sando bag en hårdtkæmpende forsvarsmur. Det samme skal til mod Esbjerg for en sejr. Foto: Jørgen Kirk

Målmændene

På banen står en god portion landsholdsspillere over for hinanden i direkte dueller, og det samme gør sig gældende i begge felter, hvor ligaens måske bedste målmænd står over for hinanden. Sandra Toft i Esbjerg-kassen har leveret med en redningsprocent på 40 i de første ti kampe og er, sammen med Odenses Althea Reinhardt valgt til at vogte det danske mål ved VM. Odenses Emily Sando blev ikke udtaget til det norske landshold, men mod Esbjerg bliver hendes og Reinhardts præstationer afgørende for, om fynboerne kommer fra Dokken med point. 

- Jeg tror, at kampen bliver afgjort på flest redninger, for det sætter gang i kontrafasen og dermed scoringerne, forklarer assistenttræneren. 

Skal det lykkes at få Sando og Reinhardt op på deres hidtidige niveau, sætter det endnu større krav til Kamilla Kristensen, Mette Tranborg og Kathrine Heindahls fysik i forsvaret. De tre kæmper skal forsøge at holde snor i Liscevic, Bjørndalen, Polman og de andre med frikast og hårdt fysisk spil, så Esbjerg-rytmen bliver brudt og bremset. 

Topkampen er Odense HC's sidste inden en lang landsholds- og julepause. Her har de orange fem spillere med til VM-slutrunden, mens resten af truppen skal forberede sig på anden halvdel af grundspillet, der starter i begyndelsen af januar. Bo Rudgaard peger, ud over de to point, også på det mentale aspekt i en sejr i den sidste kamp.

- Det betyder sindssygt meget mentalt, at vi kan gå til pause med syv sejre i træk. Selvfølgelig for dem, der skal til slutrunden, men også for de andre, så de kan holde motivationen i pausen.

med en fynsk sejr over Esbjerg vil der maksimalt være to point til førerholdet København, når sæsonen fortsætter efter jul. 

Vestjysk hurtighed mod fynsk fysik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce