Topkamp: Der er revanche til gode

Stine Jørgensen i skud mod FC Midtjylland. Hun scorede seks mål i opgøret. Venstre backen spiller også playmaker og er giftig på begge positioner. Foto: Lasse Hansen

Topkamp: Der er revanche til gode

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det fynske stjernehold skal onsdag forsøge at revanchere etmålsnederlaget mod Nykøbing Falster først på sæsonen. Derudover er der afgørende point på spil i forsøget på at hænge på i toppen.

Håndbold: Der er dømt top- og revanchekamp, når Odense HC starter det nye år med en gyser mod Nykøbing Falster, der er forsvarende danske mestre og aktuelle i den prestigefyldte Champions League-turnering. Det fynske hjemmehold er på fjerdepladsen med 16 point - to point fra København Håndbold på førstepladsen, mens Nykøbing Falster Håndbold er lige efter med fjorten point i elleve kampe.

- Vi har i den grad revanche til gode efter en tæt kamp på udebane inden jul, siger assistenttræner Bo Rudgaard om opgøret, der kommer oven på en sejr over Team Esbjerg i november, en længere landsholdspause, jul og nytår.

Kampen mod Nykøbing Falster blev i efteråret betegnet som det nye Odense-holds styrkeprøve efter et par "lettere kampe". Det samme kan man sige om returopgøret, der skal vise, om de orange kan måle sig med den absolutte top.

- Vi skal fortsætte, hvor vi sluttede efteråret, og vi SKAL have point, hvis vi vil hænge på i toppen. Vi har simpelthen ikke råd til at tabe, forklarer assistenttræneren.

Odense HC og Nykøbing Falster må siges at være hold, der kender hinanden godt. Ud over at gæsternes træner, Jakob Larsen, danner par med forsvarskæmpen Kamilla Kristensen i den orange trøje, har de to mandskaber tilbragt en uge sammen på La Santa Sport i december, hvor de fleste træninger blev gennemført sammen, mens en god håndfuld spillere fra hvert hold boltrede sig til VM-slutrunden i Tyskland.

- Vi kender en hel del til hinanden, men lige så meget vi ved om dem, ved de om os, siger Rudgaard.

Assistdronningerne

Det er også tænkeligt, at Jakob Larsens mandskab har fået bedre styr på Stine Jørgensen, selvom hun ikke var med på den fælles træningslejr. I det seneste opgør scorede landsholdsanføreren 14 mål, men det kommer næppe til at ske igen, mener assistenttræneren.

- Nykøbing-spillerne var meget afventende på Stine Jørgensen sidst vi mødtes, fordi de ville pakke stregspilleren, og det gav god plads til, at hun kunne skyde fra distancen.

- Det må meget gerne ske igen, men mon ikke de går højere på hende denne gang, som mange af de andre mandskaber gør.

Men venstre backen er ikke kun farlig, når hun bliver sat op til skud - hun er også en af de mest assisterende spillere i ligaen, kun overgået af Nykøbings Kristina Kristiansen.

- Stine (jørgensen, red.) er rigtig vigtig for holdet, ikke bare fordi hun er god håndboldspiller, men også fordi hun kommer med masser af erfaring og en god vinderkultur fra FC Midtjylland, siger Rudgaard og understreger, at det også bliver vigtigt at holde et par skarpe øjne på Kristina Kristiansen, der er eminent til indspillene til stregen.

- Mulle (Kristina Kristiansen, red.) er god til at sætte spillet op og til at spille stregspillerne fri, og vi er nødt til at løse det med vores fysik. Vi skal lave mange frikast og udnytte, at vi er tungere end dem.

- Omvendt skal vi også være skarpe i vores angrebsspil og vurdere, hvornår vi går på mål. Hvis vi smider for meget væk angrebsmæssigt, bliver vi straffet på kontra, for deres spillere er lynhurtige, vurderer assistenttræneren.

Oven på julepausen er både Maja Jakobsen og Mie Højlund ved at være klar igen efter skader i henholdsvis knæ og skulder, mens Trine Østergaard sidder ude med en skulderskade, hun pådrog sig i den sidste testkamp med landsholdet inden VM-slutrunden.

Kampen spilles i Odense Idrætshal den 3. januar klokken 18.30. Den vises også på TV2 Sport.

Topkamp: Der er revanche til gode

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce