Odense HC slog de danske mestre fra Nykøbing med 25-22 efter at have været bagud i store dele af kampen. Stine Jørgensen stod for ti af fynboernes mål.

Håndbold: Der var lagt op til en testkamp af de mere intense, da Odense Håndbold var på besøg i Power Arena i Nykøbing Falster hos de regerende danske mestre. Hjemmeholdet reklamerede for kampen ved på deres Facebookside at skrive: "De danske mestre mod det forstærkede danske landshold Odense Håndbold."

Kommentaren kommer af, at Odense HC har mere end en håndfuld landsholdsaktuelle spillere på holdkortet, og det kunne ses i fredagens testkamp, som odenseanerne trak sig sejrrigt ud af.

En af dem, der gjorde sig særligt bemærket var Odense HC's nye venstre back Stine Jørgensen, der var drønfarlig fra distancen og leverede ti scoringer. På stregen var også både Kamilla Kristensen og Kathrine Heindal godt kørende, og der var mange roser til både nye og gamle fra træner Jan Pytlick efter kampen.

- Vi leverede meget, meget bedre end vi gjorde mod Hadsten tidligere på ugen. Angrebsmæssigt var det virkelig godt, Stine Jørgensen var god fra distancen, Nadia Offendal var konstant farlig, og vi var mere aggressive i vores forsvarsspil.

Det var ellers hjemmeholdet, der kom bedst fra start og kunne gå til pause foran 14-11, men den føring indhentede gæsterne i anden halvleg, og fra stillingen 18-18 overtog Odense teten og lukkede kampen.

 

forbedret forsvar

I den seneste tid har Pytlick og Odense-pigerne haft fokus på den defensive del af spillet, og det fungerede langt bedre mod Nykøbing Falster, end det gjorde i den første testkamp.

- Vi dækkede rigtig fint op og var aggressive i forsvaret. Mentalt så det ud til, at vi var et helt andet sted nu, og det er også nødvendigt for at slå et hold som Nykøbing Falster.

Hjemmeholdet stillede med stærkeste opstilling, der blandt andet tæller Cecilie Greve i målet og Kristina Kristiansen på playmaker-positionen. Omvendt manglede Odense flere af profilerne, heriblandt Mie Højlund, Pearl Van Der Wissel-Nielsen, Jessica Quintino og Maja Jakobsen.

 

  • fyens.dk