Silkeborg kommer på besøg i Paarup Hallen: Odense HC finpudser samarbejdet i forsvaret

Offendal snupper bolden til højre i billedet. Inde på stregen står stærke Kathrine Heindahl, der har kælenavnene Heino og Heinz. Arkivfoto: Vibeke Volder

Silkeborg kommer på besøg i Paarup Hallen: Odense HC finpudser samarbejdet i forsvaret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense HC vil gøre det næsten umuligt for Silkeborg at komme til chancer i Paarup Hallen

HÅNDBOLD: Der spilles tophåndbold i Paarup Hallen torsdag klokken 19:30, når Odense HC skal fortsætte holdets stime af lutter vundne ligakampe, når odenseanerne får besøg af Silkeborg-Voel.

Normalt har Odense HC hjemmebane i Odense Idrætshal, men den er i øjeblikket reserveret til Denmark Open i badminton. Derfor var de orange taget til Paarup onsdag, hvor spillerne havde den sidste træning inden torsdagens ligakamp.

Fløjspillerne gik med assistenttræner Bo Rudgaard op i den ene ende, hvor Bo demonstrerede kropsfinter, som fløjspillerne efterfølgende skulle udføre og dernæst forsøge at få bolden i nettet bag skiftevis Althea Reinhardt og Tess Wester.

I den anden ende var resten af spillerne under ledelse af cheftræner Jan Pytlick, der af Stine Jørgensen blev mindet om, at han skyldte spillerne kage. Fordi da holdet skulle se video på modstanderne, havde Jan Pytlick glemt et kabel, og det koster "basser" pointerede Stine Jørgensen.

Modstanderne fra byen med de kendte søer kan drille mange på dagen med deres fart, fortæller Jan Pytlick.

- Silkeborg kommer med en vanvittig fart og presser alle hold med klubbens kontraspil, der er velorganiseret.

Sammen forsvarer vi stærkere

Dagens primære fokus gennem træningen var at bringe mere aggressivitet ind i forsvarsspillet. Jan Pytlick dirigerede spillerne, som også var gode til at gå i dialog med træneren og foreslå forbedringer og ændringer, og det er en styrke, fortæller Jan Pytlick.

- Det er spillerne, der har fornemmelsen af, hvad der foregår inde på banen. Og det er dem, der kan føle, hvor vi kan justere for at gøre tingene bedre. Det er dejligt og vigtigt med inputs.

Og den holdning er den fysisk stærke Kathrine Heindahl glad for.

- Det betyder meget, for jeg har typisk en holdning til tingene og vil gerne bidrage, siger stregspilleren og fortsætter.

- Det ville også være mærkeligt, hvis os med rutine og erfaring ikke en gang imellem havde en kommentar. Det er klart, at han nogle gange skærer igennem. Men ofte har vi nogle inputs eller små justeringer til det, siger hun og uddyber.

- Det er os, der står inde på banen, og derfor har vi nogle gange en følelse af, hvad virkede sidst. Og hvordan vil modstanderne gerne sætte deres system op mod os, og hvordan vil spillerne gerne tackle, når eksempelvis mig og Kamilla Kristensen står sammen inde i forsvaret.

Og det er ikke kun i forberedelserne, at spillernes inputs kan gøre en forskel, fortæller Kathrine Heindahl.

- I vores angreb kan jeg høre, hvad modspillerne taler om, når jeg er inde på stregen, hvilket jeg forsøger at kommunikere ud til vores bagspillere. Jeg kan også opdage angrebsåbninger ved, at jeg for eksempel skaber plads til mine medspillere med en bestemt screening.

Forsvaret har nogle grundformationer, men fra kamp til kamp justeres forsvaret i forhold til modstanderen. Og når Silkeborg-Voel kommer på besøg, bringer holdet den altid farlige skytte Susann Müller, hvilket fynboerne har forberedt sig på.

- Susann Müller er en høj pige og en utrolig god skytte, derfor er vi nødt til at møde hende højt oppe på banen, så i stedet for at stå på buen og møde hende på seks meter, så går vi frem og møder hende på ni meter.

Silkeborg kommer på besøg i Paarup Hallen: Odense HC finpudser samarbejdet i forsvaret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce