Håndbold: Odense HC-ledelsen, træner Jan Pytlick og spillertruppen mener, at man nu har lagt lå på den kontroversielle historie, hvor træner Jan Pytlick åbenbart har udtrykt sig på en måde om spilleres graviditeter, så det endte med at blive en sag for spillernes forening.

Parterne udsendte torsdag klokken 16.43 en pressemeddelelse, der har følgende ordlyd - idet den dybest set sigter mod at en præcisering af Pytlicks udtalelser og hensigt med dem og samtidig få spillerne til at acceptere forklaringen.

Her er meddelelsen i dens fulde ordlyd:

"Odense Handball Club A/S' ledelse har i dag haft et godt og konstruktivt møde med dameliga-truppen om den henvendelse, Håndbold Spiller Foreningen har rettet til klubben.

Bestyrelsesformand og aktionær i Odense Handball Club A/S, advokat Jørn Bonnesen, udtaler:

- Odense Handball Club er fuldt ud bekendt med lovgivningen for området og anerkender og respekterer den til fulde. Dette har vi tilkendegivet over for truppen på mødet i dag.

- Jan Pytlick har såvel over for ledelsen som spillertruppen bestridt, at han har udtalt, at det er forbudt eller uacceptabelt at blive gravid i Odense Handball Club.

- Jan Pytlick har beklaget, hvis hans ordvalg er blevet misforstået. Jan Pytlick har udtalt sig i frustration over den indflydelse, graviditeterne får på det projekt, som han står i spidsen for.

Spillertruppen udtaler:

- Vi havde tidligere på ugen et møde med cheftræner Jan Pytlick, hvor der blev luftet nogle frustrationer, da tre af holdets spillere er gravide. På det møde har Jan Pytlick dog IKKE sagt, at det er forbudt at blive gravid i Odense Handball Club A/S.

- Alle spillere har faktisk stor forståelse for klubbens udfordringer, og for den sags skyld alle klubber, men som spillere forbeholder vi os naturligvis retten til at blive gravide når som helst, som alle andre.

- Vi ser sagen som lukket nu og ønsker ro, så vi kan fokusere på de to sidste kampe i grundspillet.

Ligaens babyboom

Lige så snart Jan Pytlick onsdag aften havde udtalt sig på TV 2 om sin holdning til graviditets-bølgen i liga-truppen, brød en mediestorm løs.

Spillerforeningens direktør, Michael Sahl Hansen, gik hurtigt på TV 2 Sport og replicerede:

- Vi er blevet orienteret om, at Jan Pytlick har sagt, at det ikke var velanset og accepteret, at man som kvindelig ansat i Odense Håndbold blev gravid i løbet af kontraktperioden med klubben, sagde Michael Sahl Hansen.

- Uanset om du siger det her med et smil på læben eller ej, så er det her alvorlige sager. Det siger næsten sig selv, at det ikke er sagt i en venskabelig tone, når man hører budskabet.

Spillerforeningen henvendte sig til Odense Håndbold, og bestyrelsesformand Jørn Bonnesen sagde straks:

- Jeg har fået en henvendelse fra Håndbold Spiller Foreningen angående Jan Pytlick, og jeg kan bekræfte, at Jan Pytlick og jeg har været i dialog omkring hændelsen, sagde han straks til TV 2 Sport.

- Ren bananrepublik

Håndboldligaen har i denne sæson oplevet et babyboom, hvor antallet af gravide håndboldspillere er blevet fordoblet i forhold til sidste sæson. Lige nu er 10 spillere gravide.

Overvægten af de gravide spillere er fra Odense Håndbold, hvor Susan Thorsgaard, Susanne Madsen og senest Stine Svangård er ude.

Over for TV 2 Sport understregede Michael Sahl Hansen, at Håndbold Spiller Foreningen ser med alvor på Jan Pytlicks udtalelser, og at det er udtalelser, der ikke bare rammer de gravide, men også de andre spillere i truppen.

- Det er klart, at sådan noget som det her ligger i forhold til ligebehandlingsloven. Direkte at gå ind og diktere, at det ikke er velanset at blive gravid, det er simpelthen ikke en adfærd, som vi i Håndbold Spiller Foreningen kan stå inde for, sagde direktøren.

- Kan du forstå, at man som træner bliver frustreret og bekymret?

- Ja, alt det har jeg fuld forståelse for. Men jeg har også fuld forståelse for, at der er nogle regler, der gælder i alle andre brancher, og som også gælder i håndbold. Det er jo ren bananrepublik-tilstande, hvis man ikke må blive gravid, når man er ansat i en klub. Det er helt galt, og det går slet ikke, lød det fra Michael Sahl Hansen.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Trænerens forårsfinke sprang af panden

Trænerens forårsfinke sprang af panden

Graviditetsdebat: Landsholdsspiller er rasende

Graviditetsdebat: Landsholdsspiller er rasende

Lav profil efter meldingen

Lav profil efter meldingen