Odense og Otterup skimter lokalopgør

Der blev søndag kæmpet bravt i Otteruphallen. Her er det hjemmeholdets playmaker Jacob Felgreen, der i et gennembrud kvases af en Lemvig-spiller. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Odense og Otterup skimter lokalopgør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Otterup bør kunne hive sig sikkert i land, mens HC Odense kan tage et stort skridt på søndag ude mod Koldings andethold. Faaborg HK spiller nu med om retten til oprykningskampe til 1. division. Men GOG's andethold kan ved at vinde rækken forpurre mange af teorierne.

Rival skifter træner

Håndbold: Der er en stor chance for, at fynsk håndbold i næste sæson råder over to mandskaber i herrernes 1. division.

Otterup har trods søndagens nederlag hjemme mod oprykningskandidaten Lemvig/Thyborøn fortsat gode kort på de rutinerede hænder, fordi nordfynboerne i det mindste bør kunne redde sig hjem via nedrykningsspillet - eller endda ved at kravle op i midterfeltet i de næste par kampe mod andre hold fra samme region.

HC Odense er den anden kandidat til 1. division i næste sæson, og holdets chancer for at snappe den enlige, direkte oprykningsbillet er steget betydeligt på det seneste, fordi både egne og modstandernes resultater har flasket sig.

HC Odense selv vandt søndag 26-21 ude mod Fredericias andethold, og med fem runder tilbage har holdet 27 point. GOG's andethold på hjemmebane kan ikke rykke op i 1. division, fordi andethold er spærret i den række.

- Men GOG's andethold kan da stadig nå at vinde rækken og dermed vil der ikke være noget direkte oprykker, så vi skal stadig vinde nogle kampe for at være helt sikker, siger Sune Gren fra HC Odenses ledelse.

Nummer tre er nu Faaborg ØH med 21 point og fire runder tilbage. Faaborgenserne kan højst nå 29 point, og det samme når HC Odense med blot en enkelt sejr i en af de sidste fem kampe. På fjerdepladsen er Give Fremad, som længe var Odenses værste rival, men blandt andet tabte det nylige interne opgør i Odense.

HC Odense spiller på søndag klokken 19.45 i Kolding mod det lokale andethold. Derefter skal HC Odense tirsdag den 9. marts hjemme møde bundholdet Svendborg, der gæster Dalumhallerne.

Give gået i stå

Give Fremad tabte forleden hjemme til netop Koldings andethold med 25-27, og dybest set ved man aldrig, hvad koldingensernes andethold stiller med.

Give Fremad er på fjerdepladsen ét point efter Faaborg og kan højst nå 28 point. Men i virkelighedens verden spiller både Faaborg og Give nu reelt om at slutte som næstbedste oprykningsberettigede hold. En position, der vil udløse hektiske playoffkampe.

Give Fremad har netop skiftet træner i et forsøg på at genfinde gnisten. Bjørn Hessellund måtte stoppe efter halvandet år på posten, og i stedet har østjyderne hentet den erfarne trænerprofil Bo Østergaard, der er kendt for at kunne sparke liv i stagnerende projekter. Bo Østergaard har tidligere trænet både Liga- og 1. divisionshold. Men Østergaards recept virkede ikke i første omgang mod Koldings andethold.

Det åbner for Faaborg, der senest hjemme slog HEI med 33-27.

Otterups nøglekampe

I Otterup skal de blågule nu ud i to nervepirrende slag. Nordfynboerne er femtesidst i 1. division og bør efter klar fremgang kunne vriste sig fri af bundregionen.

Første forsøg er på søndag otte dage ude mod HEI, Skæring, der ligger lige over den streg, der skiller senere playoff-hold fra midten. Og Otterup ligger lige under den streg - ét point efter Skæring.

I den anden nøglekamp får otterup søndag den 11. marts besøg f FIF, der ligger sidst med fire point.

- Hvis vi kan vinde de to kampe, har vi taget et meget stort skridt mod en sikker position, sagde Daniel Nielsen efter nederlaget til Lemvig.

Og risikoen for at rykke direkte ned er klart mindsket, fordi alt ny tyder på, at Mors/Thys andethold vinder en af 2. divisionskredsene, og da Ligaholdet Mors/Thys reserver ikke må rykke op, løses det ved at mindske antallet af nedrykkere fra 1. division, og det ligner lige nu netop FIF og så Stoholm. Sidstnævnte har kun ni point - fem færre end Otterup.

Dermed ligger Otterup lige nu ikke engang på en af pladserne, der udløser nedrykningskampe. De positioner ligger til Frederikshavn med 13 og HØJ med 14 points - mens Otterup altså har 17.

Kort sagt - hvis Otterup kan præstere fornuftigt i de to næste runder, eller i det mindste generelt i de sidste seks runder, bør holdet ramme en sikker placering, og dermed kunne se frem til lokalopgør mod HC Odense i næste sæson. Hvis ikke HC Odense kollapser i de sidste runder.

Dertil er Faaborg den mørke hest.

De andre fynske hold i 2. division er SUS Nyborg, der ligger trygt i midten, og Svendborg, der nok ligger sidst med kun fire point, men dog efter en nylig spillermæssig oprustning har en chance for at kravle sig frem til i det mindste nedrykningskampe.

Odense og Otterup skimter lokalopgør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce