Odense HC-nederlag: Stolpe ud mod mestrene

Kamilla kristensen forsøger at gøre plads til Mie Højlund. Til tider lykkes det, men selv ikke den rutinerede stregspiller kunne få rytme i spillet. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Odense HC-nederlag: Stolpe ud mod mestrene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense HC fik klø af de danske mestre fra Nykøbing Falster i en præstation, der manglede skarphed og beslutninger. Første halvleg var godkendt, anden halvleg smuldrede mellem de harpiksbeklædte fingre. Kampen endte 28-31.

Håndbold: Hvad der skulle have været revanche, styrkeprøve og en sand håndboldfest for fyldt hal blev i stedet stolpe ud for Odense HC - i ordenes bogstaveligste forstand. Stine Jørgensen startede opgøret med at brage bolden på træværket, undervejs formåede Mette Tranborg samme bedrift hele fire gange, Jessica Quintino to og sygdomsramte Kathrine Heindahl en.

Faktorer som en syg Heindahl og en skadet Althea Reinhardt fik betydning, men det var ikke det, der var afgørende for nederlaget, sagde en ærgerlig Odense-træner efter kampen til Sport Fyn.

- Vi var ikke skarpe nok, og selvfølgelig mangler vi Heindahl, men det er ikke årsagen. For eksempel har vi rigtig mange skud på stolpen, og de skal puttes ind, hvis man vil vinde de her kampe, sagde Jan Pytlick.

I første halvleg var fynboerne med i en lang periode og en enkelt gang foran, men som så ofte før blev dårligt afsluttede angreb dyre og kostede kontrascoringer. Især Kristina Kristiansen gjorde ondt i første halvleg med grumme underhåndsmål fra flade fusser, og Pytlick skreg "parader", så han var helt bordeaux-rød i ansigtet.

- Mulle scorer for mange mål, og vi burde nok have givet dem mere fysik for at bremse deres hurtighed, konkluderede træneren.

I stedet for sædvanlige Kathrine Heindahl fik Susanne Madsen chancen fra start, men hun fik aldrig rigtig fat i forsvaret. Mette Tranborg havde også sit hyr med landsholdskollega Sarah Iversen på stregen, og i det hele taget blev Odense-forsvaret sat på prøve mod de hurtige gulblusede.

- Jeg vil faktisk sige, ar vi taber på taktikken i dag. Vi havde forberedt os meget og gjorde, hvad vi skulle. Johanna Westberg fik ikke meget plads, og vi mødte Mulle fint, men så gjorde de bare noget andet, sagde Odense-anfører Kamilla Kristensen.

Odense HC-Nykøbing Falster 28-31 (10-13)
Dameligaen, 12. rundeStilling undervejs: 2-2, 4-5, 7-6, 9-9, (10-13), 10-17, 13-19, 22-26, 25-29, 27-30, 28-31.

Målscorere: Odense HC: Stine Jørgensen 9, Mette Tranborg 5, Nadia Offendal 4, Kathrine Heindahl 4, Jessica Quintino 2, Mie Højlund 2, Freja Cohrt 2.

Nykøbing Falster: Ayaka Ikehara 9, Kristina Kristiansen 6, Sarah Iversen 5, Celine Lundbye 4, Johanna Westberg 3, Angelica Wallén 2, Lærke Nolsøe 1, Cecilie Greve 1.

Udvisninger: Odense: 2, Nykøbing Falster: 1.

Bedste spillere: Odense HC: Kamilla Kristensen.

Nykøbing Falster: Ayaka Ikehara.

Tilskuere: 2371.

Dommere: Mads Hansen, Martin Gjeding.

Næste kamp: Onsdag den 10. januar klokken 18.30: Randers HK-Odense.
Kamilla Kristensen med en Nykøbingspiller på ryggen i angrebet. Hun assisterede sygdomsramte Heindahl, mens hun også agerede general i forsvaret. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Kamilla Kristensen med en Nykøbingspiller på ryggen i angrebet. Hun assisterede sygdomsramte Heindahl, mens hun også agerede general i forsvaret. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Manglede beslutninger

- Det var hele tiden en afvejning mellem at gå frem på skytten og åbne til stregen eller blive tilbage, og lade dem skyde fra distancen. Den beslutning fik vi ikke taget i dag, og så fik de lov til det meste, fortsatte Kristensen.

Man kunne have håbet, at forsvaret fik styr på Nykøbings kyniske gameplan i pausen, men i stedet kom spillerne ud til anden halvleg med noget, der lignede hovedet under armen. På tre minutter og 40 sekunder scorede gæsterne fire mål og bragte sig foran med syv.

- Da vi kom bagud med syv, så det rigtig skidt ud, og vi begyndte at spille enormt stresset. Efterhånden i anden halvleg fik vi fat igen, men vi var uskarpe i afslutningerne, og vi manglede fysik i forsvaret, sagde Jan Pytlick.

Kamilla Kristensen peger også på forsvaret som den store synder og påtager sig en del af ansvaret.

- Det er mit og de to træneres ansvar i sådan en kamp at tage nye beslutninger, når taktikken ikke virker. Det fik jeg ikke gjort i forsvaret i dag, og det er det, vi taber på, sagde forsvarsgeneralen.

Én ting der aldrig kom styr på, var den usvigeligt træfsikre japaner Ayaka Ikehara, der gang på gang scorede fra højre fløjen. Hun scorede syv af gæsternes 13 mål i første halvleg uden at brænde en eneste gang. I alt blev det til ni mål og kun en enkelt afbrænder.

På trods af nederlaget, der øger spændingen og lukker Nykøbing Falster ind i topstriden, er anføreren fortrøstningsfuld for de kommende kampe.

- Vi ved, vi er gode, og vi har vist, at vi kan løfte os fra de her nederlag. Måske kan man bare sige, at vi har det svært mod Nykøbing Falster, sagde hun og havde overskud til smil og jokes, selvom det ikke bare var pointtab, men også et nederlag til kæresten og Nykøbing-træneren Jakob Larsen.

- Nu kommer Jakob (Larsen, red.) i hvert fald til at lave mad den næste måned derhjemme.

Stine Jørgensen i afslutning mod mål. Med ni kasser gjorde hun sit til at indhente gæsterne, men det var ikke nok. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Stine Jørgensen i afslutning mod mål. Med ni kasser gjorde hun sit til at indhente gæsterne, men det var ikke nok. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Kathrine Heindahl bliver væltet omkuld i en afslutning. Sygdommen sad tungt i hende, og hun ramte ikke dagen.  Foto: Birgitte Carol Heiberg
Kathrine Heindahl bliver væltet omkuld i en afslutning. Sygdommen sad tungt i hende, og hun ramte ikke dagen. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Mette Tranborg smækkede fire bolde på træværket, inden hun fik hul på scoringsbylden og sendte seks kasser i mål. Her bliver hun forsøgt bremset af Kristina Kristiansen, men 27 centimeters forskel og angiveligt nogle kilo gør det svært for
Mette Tranborg smækkede fire bolde på træværket, inden hun fik hul på scoringsbylden og sendte seks kasser i mål. Her bliver hun forsøgt bremset af Kristina Kristiansen, men 27 centimeters forskel og angiveligt nogle kilo gør det svært for "Mulle". Foto: Birgitte Carol Heiberg

Odense HC-nederlag: Stolpe ud mod mestrene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce