Odense HC står over for den ultimative test, når fynboerne torsdag gæster Silkeborg - et hold, der senest har slået både de danske mestre fra Nykøbing og pokalmestrene fra Esbjerg.

Håndbold: Odense HC har påbegyndt en pointstime med to point over først Randers og senest TTH Holstebro i en decideret storsejr. Det skal holdet bygge videre på, når det torsdag gælder rækkens nummer syv fra Silkeborg - et hold, der tidligere har voldt de orange svære problemer.

De to mandskaber stod over for hinanden i en gyser tidligere på sæsonen, da Odense-spillerne kun med en Reinhardt-redning og Heindahl-scoring akkurat hentede en etmålssejr. Holdet kom mildest talt elendigt fra start, ingen kunne holde flyvende Stine Skogrand, og det var en bjergbestigning at komme forbi Anna Sophie Okkels og Camilla Fangel i midterforsvaret. Det gav denne kommentar fra cheftræneren til Sport Fyn efter kampen:

- Vi er simpelthen for stive i det fra starten, og det kan være svært at forstå, for vi vidste, hvad de kom med, og der skete ingenting på banen, der kom bag på os, sagde Jan Pytlick.

I returopgøret torsdag forventer cheftræneren en anden rytme og rutine fra fynboerne, selvom Silkeborg-Voel har leveret imponerende resultater med sejr over de danske mestre fra Nykøbing og senest over pokalmestrene fra Team Esbjerg.

- Silkeborg er rækkens mest formstærke hold i øjeblikket, men når det er sagt, er vi nået rigtig langt med både samspil, timing og rutine, forklarer Jan Pytlick og fortsætter:

- Men vi skal være klar på deres hårde tryk, og vi skal virkelig være velovervejede i vores beslutninger.

Stærk Stine Jørgensen

Silkeborg er en smal trup, men holdet har mange giftige våben. Jan Pytlick peger især på nordmanden Stine Skogrand som den helt store profil.

- De har Skogrand, som altid scorer mange mål, og så har de Sofie Bæk og Jette Hansen, som vi umuligt kan holde fra scoringer, men vi skal forsøge at minimere deres plads, forklarer han.

Den tidligere Silkeborg-spiller Freja Cohrt er også fuld af respekt for det hold, hun selv har været en del af i flere år.

- Det er en smal trup, men holdet har virkelig gjort det godt. Vi kan ikke tage derop og levere halvt og stadig vinde. Det bliver en enormt svær opgave, siger fløjspilleren.

Den stærke offensiv bliver især en udfordring for Kamilla Kristensen og Kathrine Heindahl i midterforsvaret, men de to kæmper så godt ud under træningen. Det samme gjorde Stine Jørgensen, der bragede den ene bold op i det lange hjørne efter den anden. Det gav både roser og high-fives fra holdkammeraterne, så den ydmyge jyde blev helt forlegen.

- Tak, tak alle sammen. Uh, jeg kan da næsten ikke tåle al den ros.

Stine Jørgensen og resten af den stort set skadefri trup spiller i JYSK Arena i Silkeborg klokken 20.30. Kampen bliver også vist på TV2 Sport.

  • fyens.dk