Der er store forventninger til Odense HC i den kommende sæson, og Pytlick og co. knokler for at blive klar. Onsdag gælder det første testkamp, hvor syv nye spillere skal i aktion for første gang.

Håndbold: Odense Håndbold har hentet et hav af forstærkninger til klubben hen over sommeren. De har i hvert fald fået syv nye spillere i nettet, heriblandt landsholdets anfører Stine Jørgensen og landsholdsspillerne Trine Østergaard, Kathrine Heindal og Mette Tranborg.

Den store tilgang af nye spillere kræver en helt særlig opmærksomhed i opstartsfasen, selvom størstedelen af spillerne kender hinanden fra landsholdet og tidligere klubber.

- Det er enormt vigtigt at få de nye spillere godt ind i truppen, for holdet skal fungere socialt, før de kan præstere på banen. Sådan hænger tingene sammen, siger cheftræner Jan Pytlick, der også har fået ny mand på holdet.

Bo Rudegaard er tiltrådt som assistenttræner efter Ulrik Kirkely, der er blevet japansk landstræner.

 

Forsvaret i fokus

Odense Håndbold skal onsdag aften teste det nye hold af for første gang, når de møder Hadsten Håndbold fra 1. division i en testkamp.

Resultatmæssigt er kampen ligegyldig, og fokus kommer i stedet til at være på forsvarsdelen, hvor både Stine Jørgensen og Kathrine Heindal skal spilles ind.

- De første par kampe vil vi fokusere på forsvarsspillet og timingen i det. Vi skal også have afprøvet nogle forskellige konstallationer, siger træner Jan Pytlick.

Holdet har været i gang med forberedelserne i nogle uger, og den hårde træningsopstart har ikke været uden omkostninger for holdet, der onsdag er uden både Maja Jakobsen, højrefløjen Jessica Da Silva og ikke mindst playmakeren Mie Højlund, der er ude med skulderproblemer.

Mægtige makedonere

Fredag er opgaven noget større, når modstanderen hedder de danske mestre fra Nykøbing Falster. Også her vil der være fokus på det forsvarsmæssige og på at lure både nye og gamle spillere af frem mod turneringsstart den 3. september.

Inden da gælder det først et træningsstævne i Skjern, hvorefter de orangeklædte i slutningen af måneden drager til Makedonien for at lægge arm med nogle af de helt store hold i Europa i de sidste testkampe.

Kampen mod Hadsten onsdag spilles klokken 18.15 i Dalumhallen.

  • fyens.dk