Fuld koncentration og fokus bliver ifølge assistenttræneren centrale værktøjer, når Odense HC onsdag møder lynhurtige Silkeborg-Voel.

Der var dyb koncentration til den sidste træning i idrætshallen inden braget mod Silkeborg-Voel onsdag aften. Trænerteamet Jan Pytlick og Bo Rudgaard finpudsede angrebsspillet og forberedte de orange på Silkeborgs hurtige fødder og enorm energi fra gæsterne. Holdet er fuldt bevidste om kampens betydning.

- I morgen er en nøglekamp. Ikke så meget for tabellen, men vi skal vise, at det går fremad. Et nederlag vil være et skridt tilbage, og det skal vi ikke, forklarer anfører Kamilla Kristensen.

Silkeborg-Voel, der kommer med profilerne Rikke Iversen på stregen og Anna Sophie Okkels på venstre back, har vundet en enkelt ligakamp over Randers og spillet lige op med Viborg HK, men placeringen på tiendepladsen har ingen betydning for, hvordan Odense går ind til kampen.

- Vi skal holde gang i vores angrebsspil, holde flow i det og blive ved med at holde tryk mod deres forsvar. Og så skal vi bare være klar på, at de kommer med fuld kraft, siger Pytlick til pigerne efter den taktiske træning.

- Vi skal også være enormt skarpe, for Silkeborg løber rigtig, rigtig hurtigt både på hurtig midte og kontraløb, uddyber Bo Rudgaard.

Ingen panik

Selvom det blev til sejr over TTH Holstebro har sæsonstarten været svær for de orange, men internt i truppen har det aldrig vist sig i panik eller utryghed, forklarer anfører og alderspræsident Kamilla Kristensen.

- Vi har været under et kæmpe pres fra både folk på gaden, medierne og vores familie, men der har på intet tidspunkt været panik i truppen, og helt ærligt, så er jeg sindssygt stolt af hele holdet. Vi har hele tiden holdt sammen og troet på tingene.

Den 34-årige stregspiller er af natur opmærksom på holdkammeraterne, og det giver en helt særlig rolle i forhold til trænerteamet.

- Jeg bruger meget min alder og min erfaring til at mærke efter i truppen, om der er ved at sprede sig panik, og hvordan folk har det. Jeg er en form for bindeled til Jan (Pytlick, red.) og det har beroliget ham en del, at jeg helt ærligt har kunnet viderebringe, at der ikke har været panik på noget tidspunkt.

Anføreren peger også på den faktor, at hver enkelt spiller er bevidst om egne evner som noget, der holder modet oppe.

Mere bredde

- At sådan en som Stine Jørgensen, som er vant til at vinde meget, heller ikke går i panik eller bliver utryg over nederlagene, det smitter også helt klart på de yngre spillere, forklarer hun.

Onsdag har Odense HC både mulighed for at sætte Jessica Quintino i spil på højre fløj og Pearl Wissel-Nielsen og Mie Højlund på playmakerposten, og det er en vigtig faktor for succes.

- At der er flere spillere til rådighed betyder, at vi kan holde et højere tempo, vi kan sætte friske folk ind, der kan blive ved med at køre på, forklarer Bo Rudgaard.

De orange tager imod gæsterne fra Silkeborg-Voel onsdag den 11. oktober klokken 19.15 i Odense Idrætshal.

VIDEO: Hør hele Bo Rudgaards analyse op til kampen:

  • fyens.dk