Ingen juleferie i Odense HC

Odense HC kører på med træningen, mens Aarhus United og tre andre hold spiller Final Four. Her er anfører Kamilla Kristensen i duel med bomstærke Mette Tranborg. Kathrine Heindahl er klar på stregen. Foto: Lasse Hansen

Ingen juleferie i Odense HC

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For Odense-spillerne bliver juledagene uden pokalfinalens Final Four-stævne, som ellers var et af sæsonens mål. I stedet træner Jan Pytlicks piger benhårdt for revanche mod Nykøbing Falster.

Håndbold: For mange Odense HC-fans havde juledagene været ideelle, hvis de orange stod på listen over de fire hold der skal i kamp i pokalturneringens Final Four-stævne mellem jul og nytår. Det gør de ikke efter skrivebordsfadæsen om en manglende spilleberettigelse tilbage i august, der kostede deltagelsen i turneringen. I stedet mødes København Håndbold, Team Esbjerg, FC Midtjylland og Aarhus United - sidstnævnte, der tabte til Odense HC i 1/8-finalen men overtog fynboernes plads i kvartfinalen og overraskende slog Viborg ud.

- Vi ville fandeme gerne have spillet den semifinale. Både for det, der er på spil, men lige så meget for at holde os skarpe som muligt frem mod kampen mod Nykøbing i starten af januar.

- Man kan selvfølgelig sige, at landsholdsspillerne får lidt pause ved, at vi ikke er med, men det gør de alligevel ikke, for så træner vi bare i stedet for. De får selvfølgelig lidt ro i hovedet, fordi det er mentalt hårdt at være til en slutrunde, men vi ville helst bare have været med.

I stedet træner det orange mandskab fra den 27.-30. december, holder fri nytårsaften og starter op igen den 1. januar, inden holdet skal møde Nykøbing Falster på årets tredje dag.

- Vi er simpelthen nødt til at lægge på og holde os i gang mellem jul og nytår, når vi allerede har kamp den 3. januar, forklarer træneren.

Da Odense HC mødte de forsvarende danske mestre i efteråret blev det til et smalt nederlag på 27-28 - og begyndelsen på tre tunge nederlag i træk. Den stime skal gerne undgås, når holdet igen lægger ud med modstandere fra den øverste ende af ligaen.

Brud i rytmen

- Sådan en landsholdspause er ikke god for et nyt hold som vores, for det bryder rytmen. Jeg ville gerne have fortsat, efter vi vandt ovre i Esbjerg, for når en hel flok så rejser lige efter, kræver det lidt arbejde at finde tilbage til rytmen igen. Men vi står et helt andet sted, end da vi mødte Nykøbing sidst, og vi har fundet en anden rytme i spillet, selvom der stadig er meget, der kan forbedres, siger han.

Træneren fremhæver især forsvaret og kontrafasen som elementer, der er blevet markant bedre, mens der også er blevet slidt for at finde timingen i angrebsspillet.

- Vi har haft problemer med angrebsspillet, men det er blevet bedre. Og jeg håber også, vi kan udnytte den bredde, vi efterhånden har fået i truppen. Det bryder rytmen at skifte meget ud, men det kan også være med til at gøre os bedre.

Ud over det taktiske på banen er pusleriet omkring truppen på sit højeste i disse dage. Senest har klubben meldt ud, at den 21-årige stregspiller Sara Hald fra Holstebro er at finde i den orange trøje fra den kommende sæson og de næste to år frem.

Med Sara Hald på holdkortet råder Pytlick over fire stregspillere - heriblandt Susan Thorsgaard, der er på barsel, men har kontrakt til 2019. Bagspilleren Stine Svangård er også på barsel, Maja Jakobsen og Mie Højlund knokler for at komme tilbage fra skader, og venstre backen Mathilde Schæfer er ude med en langvarig knæskade.

Derudover har flere spillere, herunder veteranen Pearl Wissel-Nielsen, kontraktudløb, men det er endnu ikke offentliggjort, hvordan det samlede puslespil ender med at se ud efter nytår.

- Jeg kan sige, at vi er i dialog med forskellige spillere, men det er man jo løbende, siger Jan Pytlick om spillersituationen.

Klubben forventer at have brikkerne på plads omkring årsskiftet.

Ingen juleferie i Odense HC

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce