Guldhåbet lever: Odense HC sikrede sig en sidste finalekamp

Odense HC vandt tirsdag aften 29-22 og skal spille finale igen søndag mod København. Foto: Birgitte Carol Heiberg.

Guldhåbet lever: Odense HC sikrede sig en sidste finalekamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense HC vandt den anden finale mod København med 29-22 og har dermed sikret sig en tredje finale om DM-guldet.

Håndbold: Odense HC vandt sikkert 29-22 på hjemmebane i den anden DM-finale mod København. Dermed sikrede de orange sig en tredje og afgørende finalekamp.

Det skete i en proppet idrætshal, hvor de orange hjemmebanefavoritter fik verbal og sentimental støtte fra hovedparten af de fremmødte og hvor de godt 200 tilrejsende københavnere også markerede sig tydeligt. Omgivelserne viste klart, at kampen var den største på hjemmebane for Odense HC i klubbens niårige historie.

- En gang Odense, altid Odense, pacede publikum Pytlicks piger.

Og de orange favoritter skuffede ikke. Takket været en betondefensiv, et par stærke målvogtere, en stærk holdpræstation og en brasiliansk supertekniker.

Sejren betyder, at de hold mødes igen på søndag - i det, der med sikkerhed bliver den afgørende guldduel. Her kommer den intime Frederiksberg-hal til at danne ramme om en kamp, som på forhånd er svær at spå om. Mellem to hold, der nu har taget et stik hver, som blev henholdsvis nummer et og to i grundspillet, og som velsagtens har været de to mest stabile gennem dette års udgave af Håndboldligaen.

Odense HC - København 29-22
DM-finale, 2. kamp, kvinder

Mål:

Odense HC: Nadia Offendal 9 (3), Mette Tranborg og Jessica Quintino 6, Stine Jørgensen, Mie Højlund og Freja Cohrt 2, Kathrine Heindahl og Maja Jakobsen 1.

København: Mie Rej 6 (1), Kelly Dulfer 4, Debbie Bont 3, Myrthe Schoenaker og Annika Meyer 2, Stine Knudsen, Maj Kragballe, Jenny Alm og Hanna Blomstrand 1.

Stillinger undervejs: 2-1, 4-3, 12-8, (13-12), 25-21, 28-21, 29-22.

Dommere: Henrik Mortensen og Jesper Kirkholm Madsen (glimrende og stabile).

Udvisninger: Odense HC 4 x 2 og København 4 x2.

Bedste spillere:

Jessica Quintino, Odense HC.

Mia Rej, København.

Tilskuere: Cirka 2376.

Næste kamp: 3. DM-finale tirsdag 27. maj kl. 16.00: København - Odense HC.
Jessica Quintino var aftenens store oplevelse i Odense Idrætshal, hvor de orange vandt den anden finale mod København. Foto: Birgitte Carol Heiberg.
Jessica Quintino var aftenens store oplevelse i Odense Idrætshal, hvor de orange vandt den anden finale mod København. Foto: Birgitte Carol Heiberg.

Brillant brasilianer

Det startede akkurat så hektisk og tempofyldt som i den første finalekamp. Efter bare et par minutter var stillingen 2-2, og det jævnbyrdige kampbillede fortsatte godt ind i halvlegen i en indledning, hvor begge hold begik en del tekniske fejl i kontrafasen.

Københavns playmaker Mia Rej fik ikke lov at dominere på samme måde som i den første kamp, og gæsternes afslutninger på Emily Sando var i en del tilfælde uskarpe. Alligevel fulgtes de to hold ad indtil der var spillet 11 minutter. Så trådte den finurlige fløjspiller Jessica Quintino i karakter for de orange.

På mindre end 10 minutter scorede hun en håndfuld mål. Det sidste var særligt bemærkelsesværdigt, for her lykkedes det brasilianeren at score mellem benene på sig selv efter et hurtigt kontrastød. Pludselig stod det 11-7 til hjemmeholdet, og så kogte det for alvor i idrætshallen.

Det lykkedes københavnerne at holde sig inde i kampen, blandt andet fordi Odense HC fik tilranet sig et par to minutters-udvisninger. Efter 26 minutters spil fik Trine Østergaard en udvisning ved stillingen 12-10. Og da Jessica Quintino gjorde det samme et minuts tid senere, kom der pres på de orange.

Men hjemmeholdet klarede sig igennem perioden med to mand i undertal og kunne gå til pause foran 13-12 med en dramatisk anden halvleg i vente.

Emily Sando havde flere afgørende redninger på vigtige tidspunkter i Odense HC-sejren. Foto: Birgitte Carol Heiberg.
Emily Sando havde flere afgørende redninger på vigtige tidspunkter i Odense HC-sejren. Foto: Birgitte Carol Heiberg.

Cruise-kontrol

Den blev indledt ved, at København bragte balance i regnskabet med en scoring på straffekast ved Myrthe Schoenaker. 13-13. Bare et par minutter senere fik gæsterne et nyt straffekast, men denne gang blev det reddet flot af Althea Reinhardt, som fulgte op med flere flotte redninger efter pausen.

Det gav Odense HC muligheden for at bringe sig på 16-14, og så var taget ved at lette på bygningen. Lydniveauet blev ikke dæmpet, da Jessica Quintino, tydeligvis i hopla, gjorde det til 17-14 kort efter. Men gæsterne kæmpede en gæv kamp og hang på - for det meste bagud med et par mål.

Publikum lagde ellers et enormt tryk på det sortblusede udehold og buhede særligt højt når gæsterne var ved at være med igen. At Odense HC ikke formåede at slå hullet, gjorde ikke kampen mindre højintens for tilskuerne.

Men da Københavns Jenny Alm fik to minutter og Nadia Offendal lavede sit syvende mål på det medfølgende straffekast, var hjemmeholdet foran med tre og en mand i overtal. Det momentum udnyttede hjemmeholdet - og efter overtalsperioden var stillingen 22-17 takket været Kathrine Heindahl og Mette Tranborg.

Da København-træner Claus Mogensen med 12 minutter igen kaldte timeout, halsede hans hold altså efter med fem for første gang i kampen. De orangeklædte tilskuere begyndte at kunne dufte en tredje finale.

Siden da kom københavnerne aldrig rigtig tilbage i kampen. Odense HC virkede inspireret, og Althea Reinhardt fortsatte med at diske op med flere flotte parader. Da der manglede fire minutter, gjorde Freja Cohrt det til 27-21 - og så var kampen lukket.

Præcis som i hjemmeopgøret i semifinalen mod Team Esbjerg lykkedes det de orange at kvase deres modstandere stille og roligt ved en god bredde, en løbeparat enhed og et fysisk ukueligt forsvar.

Det hele endte med en klar sejr på 29-22. Dermed er der dømt finale på søndag i Frederiksberg Hallen klokken 16.00. Her gælder kun en sejr, når danmarksmesteren med sikkerhed skal findes.

Nadia Offendal scorede ni gange og var dermed afgørende for, at Odense HC sikrede en tredje finale på søndag. Foto: Birgitte Carol Heiberg.
Nadia Offendal scorede ni gange og var dermed afgørende for, at Odense HC sikrede en tredje finale på søndag. Foto: Birgitte Carol Heiberg.

Guldhåbet lever: Odense HC sikrede sig en sidste finalekamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce