Det blev sølv: Odense HC tabte den tredje finale

Odense HC fik sølvmedaljer søndag efter en tæt kamp på Frederiksberg. Foto: Claus Bech/Scanpix 2018

Det blev sølv: Odense HC tabte den tredje finale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

København vandt DM-finalens tredje og afgørende kamp med 26-25 over Odense HC og blev dermed danmarksmester. Fynboerne var lige ved og næsten - men må nu nøjes med det næstbedste.

Håndbold: Det blev akkurat så højintenst og nervepirrende, som man kunne have forventet, da der søndag eftermiddag blev spillet DM-finale i Frederiksberg Hallen. Måske endda lidt mere.

København vandt kampen 26-25 og er Håndboldligaens mester anno 2017/2018. Dermed må Odense HC lade sig nøje med sølvmedaljerne. Det sker efter en sæson, hvor det ambitiøse fynske projekt kom skidt fra land, men siden har set holdet i en opadgående formkurve.

Søndag skulle det hele kulminere i en fuldstændig udsolgt Frederiksberg Hallen. Men det blev københavnerne, der med sejr i to ud af tre kampe kunne tage guldmedaljer om halsen efter kampen.

Forestillingen var tæt fra start til slut og blev afgjort på små marginaler. Odense HC havde ellers momentum i store perioder, og de orange kunne have distanceret sig fra hjemmeholdet i første halvleg, hvor udeholdet førte med fire og havde mulighed for mere.

I sidste ende blev en række udvisninger udslagsgivende for kampens udfald. Og så vandt København på effektivt kontraspil, og fordi en håndfuld af deres profiler var effektive og fik fordelt målscoringen mellem sig.

København-Odense HC 26-25
3. DM-finale

København-Odense HC 26-25 (12-11)

Mål: København: Mia Rej 6, Maria Lykkegaard og Debbie Bont 4, Myrthe Schoenaker og Anna Cecilie de la Cour 3, Stine Knudsen 2, Louise Føns, Annika Meyer, Mai Kragballe og Kelly Dulfer 1.

Odense: Mette Tranborg 8, Stine Jørgensen 5, Jessica Quintino 4, Kathrine Heindahl 3, Freja Cohrt og Nadia Offendal 2, Mie Højlund 1.

Udvisninger: København 5 x 2, Odense 6 x 2.

Stillinger undervejs: 2-4, 6-9, 6-10, 11-11 (12-11), 14-16, 20-18, 23-23, 26-25.

Bedste spillere: Johanna Bundsen, København og Mette Tranborg, Odense.

Dommere: Mads Dahl Hermann og Jesper Madsen (mange udvisninger, men kunne forsvares).

Tilskuere: Cirka 1200 (udsolgt).

Udeholdet lagde hårdt ud

Det var ellers Odense HC, der kom bedst fra start i kampen, da Stine Jørgensen scorede i kampens første minut. Så fulgte en periode, hvor begge hold smed bolden væk i angrebsfasen og manglede kynisme, indtil Mette Tranborg udbyggede føringen efter en håndfuld minutter.

Odense HC-defensiven spillede sit karakteristiske, hårde forsvarsspil, og gæsterne betonede generelt fysik og fight over hele banen. Københavnerne svarede tilbage med hurtige kontrastød, som Odense HC havde svært ved at gardere sig imod.

I det åbne spil forsøgte de orange sig med tålmodigt angrebsspil. Det virkede fint fra start.

Ved et par sikre straffescoringer af Nadia Offendal og flere mål af de to skydeglade backprofiler Stine Jørgensen og Mette Tranborg førte udeholdet 7-4 efter 12 minutter. Og gæsterne fortsatte med at være i front med et par mål eller tre i et stykke tid - særligt fordi hjemmeholdet manglede effektivitet i offensiven.

Efter 16 minutter førte Odense HC endda med fire. Et kritisk tidspunkt i kampen for københavnerne, som måtte anstrenge sig for at hænge i. Men det lykkedes dem.

Takket været et par gode redninger fra Johanna Bundsen, en stribe hurtige omstillinger orkestreret af den veloplagte, vævre playmaker Mia Rej og flot paradespil i København-defensiven holdt de sortblusede kampen åben.

Til stor glæde for flertallet i den finalestemte fanskare i Frederiksberg Hallen, der med klappølser, trommer og båthorn pressede de orange, hver gang de var på bolden.

For Odense HC hjalp et par udvisninger og to brændte straffekast fra Nadia Offendal ikke. Gæsterne mistede pusten, og tre minutter før pausen kom København foran for første gang i opgøret. Holdene gik til pause med en 12-11-føring til holdet fra hovedstaden.

Dramatisk slutning

Anden halvleg begyndte som første: Med odenseanerne som det bedste hold - ført an af en velspillende Mette Tranborg. Seks minutter efter pausen var Odense HC foran 16-14 og virkede ovenpå. Men endnu engang ødelagde en udvisning flowet for udeholdet.

Kamilla Kristensen fik to minutter på bænken, og København brugte dem på at udligne. Få minutter senere fik Odense HC så først Mette Tranborg og siden Jessica Quintino vist ud. Hjemmeholdet udnyttede, at de var to spillere mere på banen, og da Stine Knudsen scorede til 18-16, overdøvede tilskuernes larm halspeakeren.

Odense HC kom tilbage og fik bragt balance i regnskabet. Gæsterne var endda foran med et enkelt mål to gange, men i de dramatiske slutminutter var det hjemmeholdet, der kunne forsvare en føring. Da der manglede et minut, gjorde Stine Knudsen det til 26-24 - og så var pokalen på vej til Frederiksberg. Det ændrede en Jessica Quintino-reducering ikke ved.

Derfor må Jan Pytlicks piger tage til takke med det næstbedste efter en sæson, hvor det erklærede mål var top fire.

Skuffelsen var til at få øje på hos udeholdets spillere i minutterne efter DM-finalen. Her er det Stine Jørgensen. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Det blev sølv: Odense HC tabte den tredje finale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce