Den kamp vil ingen tabe: Slaget om andenpladsen på Fyn

Disse tomme stole i Dalumhallerne inviterer til at blive besat, når det torsdag aften er fynsk lokalopgør i kvindernes 1. division mellem DHG Odense og Gudme HK. Foto: Niels Svalebøg

Den kamp vil ingen tabe: Slaget om andenpladsen på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torsdag aften tørner de to fynske klubber i kvindernes 1. division, DHG og Gudme HK, sammen i Damlumhallerne. DHG's seniorchef håber på 400-500 tilskuere.

Håndbold: Champions League-aktuelle Odense HC er ubestridt nummer et på Fyn, når det gælder kvindehåndbold.

Men der er også et sprudlende fynsk håndboldliv under Jan Pytlick & Co.'s liganiveau med hele to hold i den næstbedste række, nemlig DHG Odense og Gudme HK.

Og netop de to klubber mødes torsdag aften i sæsonens første lokalopgør - altså i en kamp, om at være kvindehåndboldens nummer to på Fyn.

- DHG rykkede ud af 1. division, da vi rykkede op. Nu er vi endelig i 1. division samtidig - noget, Fyn i øvrigt har grund til at være stolt af. Vi har gennem årene spillet mange træningskampe mod hinanden, men det er spændende, at vi nu mødes i en afgørende kamp, siger Gudme HK-cheftræner Thomas Brandt Nyegaard, der i øvrigt tilføjer, at de mange træningsopgør som regel altid har været tætte.

Nicolai Gynther, seniorchef i DHG, fortæller, at klubben har slået markant på tromme for kampen - blandt andet med plakater rundt om i byen og på forskellige uddannelsesinstitutioner. Og der bliver gratis adgang.

- Vi har virkelig lagt os i selen for at skabe en fed stemning, der er et lokalopgør værdigt, fastslår Nicolai Gynther, der håber, at man kan komme op på 400-500 tilskuere.

Sit eget liv

Hvis man kigger på stillingen, har oprykkerne umiddelbart fat i den lange ende. DHG har en midterplacering som nummer seks med syv point for seks kampe - og chancen for at få fat i divisionens topfelt - mens Gudme HK ligger næstsidst som nummer 11 med tre point for seks kampe.

Samtidig kæmper Gudme HK med at finde sine ben, efter at profilen, playmaker Camilla Pytlick, er rykket til Odense HC.

Men under pres er der en tendens til "at rykke sammen i bussen", og Gudme HK leverede i søndags ganske fremragende, da det kun blev til et snævert nederlag 20-24 til rækkens absolutte oprykningsfavoritter fra Horsens.

DHG tog i weekenden en vigtig sejr i Aarhus - 27-25 over AGF - og fik således tanket selvtillid. Men DHG'erne ved også, at de rent faktisk blev rundbarberet af netop Horsens.

- Men lokalopgør lever sit eget liv. Det er en kamp, ingen vil tabe. Pigerne kender hinanden - mange af Gudme HK's spillere bor også i Odense, som Nicoali Gynther konstaterer, og han tilføjer:

- Vi har en kæmpe respekt for Gudme HK. GOG-generne er stærke, og Gudme-spillerne kommer helt sikkert med alt, hvad de har - blandt andet netop for at bevise, at de kan uden Camilla Pytlick. Fra Sydfyn kommer de altid stærkt, når man mindst venter det.

Gynther forventer en mere intens end køn kamp. Han siger:

- Jeg tror, at det hold, der først får styr på sit forsvar, vinder.

DHG har et par skadede spillere, som er tvivlsomme til opgøret.

Hos Gudme HK er det sikkert, at Ida Mikkelsen er ude. Hun brækkede nemlig sin ene hånd ved tirsdagens træning. Det giver sydfynske panderynker på tre'eren og venstre back.

- Jeg tror, at det hold, der først får troen på egne evner i kampen, trækker det længste strå, vurderer Thomas Brandt Nyegaard.

Den kamp vil ingen tabe: Slaget om andenpladsen på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce