DM-finale venter: Team Esbjerg blev knust i Odense HC-maskineriet

Mie Højlund var den helt store profil for Odense HC, da holdet lørdag spillede sig i finalen. Foto: Birgitte Carol Heiberg.

DM-finale venter: Team Esbjerg blev knust i Odense HC-maskineriet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et decimeret Team Esbjerg-mandskab var uden chance i den tredje og afgørende semifinale mod Odense HC, der vandt 32-23 i idrætshallen. Mie Højlund blev igen den helt store spiller med sine 10 scoringer. Nu venter København Håndbold i finalen.

Håndbold: Odense HC skal spille finale om DM-guldet mod København og Champions League til efteråret.

Det er status, efter at de orange lørdag vandt en sikker sejr i den tredje og afgørende semifinalekamp mod Team Esbjerg. Hjemme i Odense Idrætshal endte det 32-23 i en spændt og tiltagende euforisk idrætshal.

Det på trods af, at udeholdets målvogter Sandra Toft leverede en fremragende kamp. Esbjergenserne, der overraskende vandt det første af opgørene, havde nemlig ikke meget at komme med i lørdagens kamp.

Akkurat som i det andet semifinaleopgør i tirsdags blev Mie Højlund udslagsgivende. Denne gang bidrog playmakeren med ikke færre end 10 scoringer. Den ene flottere end den anden.

20-årige Højlund er for alvor trådt i karakter i de afgørende semifinaler. Derudover syntes Althea Reinhardt til tider umulig at passere i målet, mens Jessica Quintino og Kathrine Heindahl hver især leverede en håndfuld mål.

Derfor kom sejren aldrig i fare for Odense HC. I pausen stod det 12-9, og siden maste de orange støt og roligt på mod et Team Esbjerg-hold, der til sidst blev kørt helt over.

Odense HC-Esbjerg 32-23 (12-9)
Mål: Odense HC: Mie Højlund 10, Jessica Quintino, Kathrine Heindahl 5, Freja Cohrt, Stine Jørgensen, Nadia Offendal 3 (1), Mette Tranborg 2, Maja Jakobsen 1.

Team Esbjerg: Lara Gonzalez 6 og Kristina Liscevic 6 (3), Sofie Blicher-Toft, Lene Østergaard, Vilde Mortensen Ingstad, Sanne Solberg 2, Mette Gravholt, Sandra Toft og Maibritt Kviesgaard 1.

Stillinger undervejs: 4-3, 10-8, (12-9), 20-14, 25-19, 32-23.

Udvisninger: Odense 4 x 2, Team Esbjerg 4 x 2.

Dommere: Michael Gunnar Skjøth Søegaard og Thomas Kalisz Nielsen (gode).

Bedste spiller: Mie Højlund (fremragende).

Tilskuere: 2200.
Jessica Quintano viste flere gange det store repertoire og den unikke springkraft. Foto: Birgitte Carol Heiberg.
Jessica Quintano viste flere gange det store repertoire og den unikke springkraft. Foto: Birgitte Carol Heiberg.

Nervøs start

Kampen fik ellers en lige - og tydeligt nervøs - indledning. Der var flere sjuskefejl og mange misbrugte muligheder til begge hold. Samtidig leverede begge holds målvogtere fra første sekund. Både Althea Reinhardt og Sandra Toft stod på allerhøjeste niveau.

På den måde blev begge hold ved at neutralisere hinanden og fulgtes således ad et stykke ind i første halvleg. Dog med Team Esbjerg haltende lidt efter.

Gæsterne forsvarede sig aggressivt, og det gav hjemmeholdet en stribe straffekast, som de ikke formåede at få fuldt udbytte ud af. Nadia Offendal brændte på både overligger og stolpe, mens Stine Jørgensens kastede direkte på Sandra Toft i målet.

Odense HC indledte da også målscoringen netop fra et straffekast. Fire minutter skulle der gå, før Stine Jørgensen gjorde det til 1-0. Gæsterne udlignede umiddelbart efter, og i resten af kampen forsatte de forfølgelsen.

Team Esbjergs kontante forsvarsspil medførte flere advarsler og to minutters-udvisninger, og som halvlegen skred frem lykkedes det Odense HC at udbygge.

Playmaker Mie Højlund var her, der og alle vegne, og fire af hendes afslutninger endte i netmaskerne før pausen. For gæsterne var Lara Gonzalez den største offensive trussel. Hun lavede tre mål i første halvleg på en ellers formidabel Althea Reinhardt.

Althea Reinhardt startede flot i DM-semifinalen, men også Emily Sando fik vist afgørende redninger efter pausen. Foto: Birgitte Carol Heiberg.
Althea Reinhardt startede flot i DM-semifinalen, men også Emily Sando fik vist afgørende redninger efter pausen. Foto: Birgitte Carol Heiberg.

Tyngden blev afgørende

Undervejs i første halvleg blev esbjergensernes Lene Østergaard båret fra banen. Det gjorde ikke tingene lettere for gæsterne, der i forvejen måtte se langt efter de skadesramte profiler Estavana Polman, Maria Vestergaard og Ida Bjørndalen.

Derfor var det ikke til gæsternes fordel, at der efter pausen kom mere tempo ind i opgøret. Hjemmeholdet virkede inspireret, og det fik hallen til at koge endnu mere. Da Jessica Quintino 10 minutter efter pausen gjorde det til 20-14, syntes sejren uundgåelig.

Banens mest i øjnefaldende spiller, Mie Højlund, fortsatte sin massakre af vestjyderne med sine seks mål i anden halvleg. Hun scorede fra distancen, fra spids og via gennembrud. Akkurat som i kamp to lykkedes det aldrig Esbjerg at finde en formel på at stoppe 32'eren.

- Det her er nogle virkelig sjove kampe at spille. Jeg var lidt nervøs i begyndelsen, fordi det var alt eller intet. Men jeg er så glad for, at det endte sådan her, sagde hun efter kampen til Sport Fyn.

- Esbjerg blev ramt på kræfterne. De har en meget smal trup, så det at vi kan skifte ud, betyder, at de løb tør for kræfter til sidst. Og så viser vi en solid præstation i forsvaret, vi lykkes med vores kontraer og vi spiller fint angrebsspil. Det blev udslagsgivende, vurderede stortalentet.

Samme takter skal gerne gøre sig gældende, hvis odenseanerne skal besejre København Håndbold, når de to hold tørner sammen i den første finale næste lørdag.

DM-finale venter: Team Esbjerg blev knust i Odense HC-maskineriet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce