To kommuner og blå-hvide færger: Ny Ærø-journalist ser tilbage på første møde med øen

Adskillige hårlokker lettere er journalist Peter Becher Damkjær tilbage på avisens lokalredaktion på Ærø. Foto: Anders C. Østerby

To kommuner og blå-hvide færger: Ny Ærø-journalist ser tilbage på første møde med øen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter ti års fravær vender tidligere Ærø-journalist tilbage til Fyns Amts Avis' redaktionslokaler på havnen i Ærøskøbing. Og der er sket meget på øen siden.

Ærø: Det er ved at være en ni-ti år siden, jeg sidst var skrivende journalist på Fyns Amts Avis' Ærø-redaktion. Da jeg startede dengang - som så ligger yderligere fire-fem år tilbage i tiden - havde øen ikke bare en men hele TO borgmestre med hver sin kommune at styre, og oven i hatten var de begge - sammen med deres respektive kommunalbestyrelser - i fuld sving med at tømre de to kommuner sammen til en.

Dengang blev der også jævnligt gennemført retssager i dommerkontorets lokaler på Torvet i Ærøskøbing. Der udgik store, kommunalt drevne færger fra både Søby, Ærøskøbing OG Marstal, og alle tre var malet i ordentlige, ensartede farver fordelt over hvid og blå.

Det var, kort og godt, andre tider.

Nu har jeg så fornøjelsen af at være tilbage som avisens faste, "nye" journalist på øen, og jeg glæder mig til igen at møde alle jer, jeg kan huske fra min første ophold på Ærø, og ikke mindst alle jer, jeg ikke nåede af at træffe tilbage i dagene med de to kommuner.

Den "nye" journalist
Navn: Peter Becher DamkjærAlder: 47 år

Født i Aarhus, bosat i Svendborg

Far til fire

Gift med Katrine Becher Damkjær, der er fotojournalist ved Fyns Amts Avis

Tyndhåret, men ikke sløv i optrækket

Siden jeg tilbage i efteråret 2008 tog den sidste færge tilbage til det fynske fastland, har jeg arbejdet som redigerende journalist på både Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende samt et utal af de tillæg, der jævnligt er med til at gøre den daglige avis til den middeltung sag i fire-fem sektioner, når den lander i postkassen.

Ved siden af arbejdet med at sætte avisen sammen har jeg også med jævne mellemrum styret Bagsiden, hvor jeg blandt andet, og med hovedet bøjet i skam, må indrømme, at jeg er manden bag julemånedens faste og fjantede fonetiske rebus.

Som med Ærø, kommunesammenlægningen, retsreformen og de ommalede færger er årene heller ikke gået helt ubemærket henover mig. Der er løbet et par furer mere over mit ansigt, og en betragtelig andel af mit hår har for altid forladt mit hoved.

Så hvis jeg fremstår lidt som en tyndhåret, næsten-halvtredsårig mand, der netop er kommet ud af en ti år lang koma, når I møder mig, må I meget gerne bære over med mig i den første tid. Det er ikke nødvendigvis, fordi jeg ikke kan huske jer eller er speciel sløv i optrækket, men blot fordi jeg alt for længe har været borte fra journalistikkens kernefag; at skrive om de ting, der berører jer læsere.

Vi ses derude.

To kommuner og blå-hvide færger: Ny Ærø-journalist ser tilbage på første møde med øen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce