Teknologiens bagsider: Foredrag om ti år med "smart teknologi"

Forfatter Katrine K. Pedersen gør status på ti år med "smart teknologi" til foredraget Digital bæredygtighed - hvad er det?, som er en del af Ærø Folkeuniversitets forårsprogram. Arkivfoto.

Teknologiens bagsider: Foredrag om ti år med "smart teknologi"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi har været for ukritiske i vores brug af sociale medier og i ønsket om mere og mere digitalisering, mener forfatter og ekspert i kommunikation og medieudvikling Katrine K. Pedersen, der holder foredrag om digital bæredygtighed på torsdag i Marstal.

Ærø: Vores adfærd på internettets sociale medier og den stigende digitalisering af vores liv er nogle af tidens helt store emner. På torsdag kan man blive klogere på teknologiens bagsider, og hvordan man kan skabe en mere hensigtsmæssig digital udvikling, når forfatter Katrine K. Pedersen holder foredrag om digital bæredygtighed i Marstal. Foredraget er en del af Ærø Folkeuniversitets forårsprogram.

Katrine K. Pedersen er ekspert i kommunikation og medieudvikling. De seneste fem år har hun haft research-base i Silicon Valley i USA, hvor hun blandt andet har indsamlet materiale til bogudgivelser som "Phono Sapiens" fra 2016 og den netop udkomne "De digitalt udsatte".

Til foredraget vil Katrine K. Pedersen gøre status på 10 år med "smart teknologi".

- Vi har været meget forhippede på at digitalisere alle vegne, fordi vi har mulighed for at bedrive digitalisering fra vugge til grav. Men vi har ikke forholdt os til teknologiens blinde vinkler, teknologiens bagsider og ulemper. Vi har været drevet af en smart-tech fascination, som på en eller anden måde har gjort, at vi har været ret ukritiske i vores forbrug, siger hun og fortsætter:

- Der er helt klart nogle ting, vi kunne have gjort bedre. Den voksne generation har også et ansvar for, at fremtidens generationer ikke kommer til at bo et sted, hvor vi ikke er så styrede af vores hverdagsteknologier, som vi er nu. Men nu kigger vi så fremad og ser på, hvad vi kan gøre anderledes, og hvordan kan vi blive bedre til at leve med den her teknologi, som jo ikke forsvinder. Der kommer jo bare mere af den, siger hun.

Foredraget Digital bæredygtighed - hvad er det? finder sted torsdag klokken 19 på Ærø HF.

Teknologiens bagsider: Foredrag om ti år med "smart teknologi"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce