Syv år gammel rørsag: Ingen ved, hvornår det ender

Det var naboen, landmand Flemming Kristensen, som var den første til at rette klage mod Bent Juul Sørensens rørlægning. Det var tilbage i 2012. Og sagen kører stadig. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær.

Syv år gammel rørsag: Ingen ved, hvornår det ender

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det startede med en rørlægning for syv år siden. Ingen ved, hvornår det ender.

Det startede med, at landmand Bent Juul Sørensen rørlagde et vandløb på sin grund i 2011 uden tilladelse. Og det er ulovligt at anlægge rørlægning uden at få lov. Siden er der løbet meget vand gennem rørene, der stadig ligger på Bent Juul Sørensens mark.

Den første, der klager over Bent Juul Sørensens rørlægning, er nabo Flemming Kristensen. Rørlægningen betyder dårlig gennemstrømning, og at vandet ikke kan komme væk fra hans mark, hvis det regner meget. Siden afslår Ærø Kommune Bent Juul Sørensens ønske om at lovliggøre rørlægningen og beder ham om at genåbne det rørlagte vandløb.

Bent Juul Sørensen søger dernæst tilladelse om at omlægge vandløbet. Ærø Kommune er umiddelbart positive over for forslaget, men nabo Flemming Kristensen gør en ny indsigelse.

I 2013 kommer de to naboer dog til enighed om en alternativ placering af vandløbet. Men knap en måned efter vælger Bent Juul Sørensen alligevel igen at ansøge om lovliggørelse af det rørlagte vandløb. Ærø Kommune afslår ansøgningen. I kølvandet på striden forlader Bent Juul Sørensen, daværende spidskandidat fra Venstre, partiet og danner i stedet Ærøs Fremtid.

Derpå har Bent Juul Sørensen klaget over afgørelsen, der i to omgange er blevet ophævet af Miljø- og Fødevareklagenævnet, senest i september 2017.

Sagen er derved returneret til Ærø Kommune, som har sendt den i høring. På baggrund af høringssvarene kan kommunen igen træffe beslutning i sagen.

Ny afgørelse snarest

Formanden i Danmarks Naturfredningsforening på Ærø, Jan Clausen, mener, at sagen "har stof til en juridisk afhandling". Lovgivningen på området har ændret sig i takt med sagens forløb og komplicerer den yderligere. Men Jan Clausen vil have vandløbet tilbage til dets oprindelige forløb. Eller at det flyttes i overensstemmelse med den aftale, der blev indgået mellem Bent Juul Sørensen og nabo Flemming Kristensen i 2013.

Ærø Kommune har bolden - igen - inden den bliver givet videre til parterne i sagen. Miljøtekniker i Svendborg Kommune Lene Strøm Pedersen, der er konsulent på sagen for Ærø Kommune, fortæller, at der ikke er nogen lovgivningsmæssig frist for, hvornår Ærø Kommune skal træffe afgørelse i sagen.

- Men det bliver snarest, siger hun.

Efter afgørelsen venter en klageperiode på fire uger. Og så måske en ny runde i rørsagen.

Syv år gammel rørsag: Ingen ved, hvornår det ender

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce