Sygehusdirektør om ung læges opråb: Der er ikke problemer på akutafdelingerne

Svendborg Sygehus. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Sygehusdirektør om ung læges opråb: Der er ikke problemer på akutafdelingerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Direktør på Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus Michael Dall kan ikke genkende det arbejdsmiljø på Svendborg Sygehus, som praktiserende læge Iza Alfredsen beskriver i sin klumme.

Iza Alfredsen har skrevet en klumme, der kritiserer arbejdsforholdene på Svendborg Sygehus' akutafdeling i den periode, hvor den læge, der netop er blevet dømt for grov forsømmelse af landsretten, arbejdede der. Er I enige i Iza Alfredsen beskrivelse af arbejdsforholdene?

- Jeg synes, hun gør regning uden vært. Det er ikke en hemmelighed, at der var udfordringer for år tilbage. Men der er i mellemtiden også skiftet ledelse, og Arbejdstilsynet siger, at tingene er i orden nu. Der er adgang til supervision, hviletidsbestemmelserne bliver overholdt, og der er fin dialog mellem medarbejdere og ledelse. Når det er sagt, er det ikke en hemmelighed, at der er travlt på sygehusene. Men der er ikke så travlt, at det er et uforsvarligt sted at arbejde.

Hvordan er arbejdsvilkårene for yngre læger på FAM på Svendborg Sygehus i dag?

- Jeg har jævnligt kontakt med de fælles tillidsrepræsentanter, og jeg hører ikke dem italesætte problemer på FAM. Jeg hører heller ikke afdelingsledelsen sige det. Hvis der har været problemer tidligere, er de problemer der i hvert fald ikke i dag.

Iza Alfredsen skriver, at sagen om den dømte læge, er en rystende fralæggelse af ansvar fra ledelsens side. Har ledelsen på Svendborg Sygehus fralagt sig ansvaret?

- Jeg synes, det er en ulykkelig situation for de pårørende til den afdøde patient og for den dømte læge. Men vi kan som ledelse ikke tage ansvaret for, at en læge med selvstændigt virke begår fejl. Det er enhver læges pligt at tage ansvar for egne handlinger. Læger agerer under unikke rettigheder, men også store pligter.

Hvordan er det ikke ledelsens ansvar, hvis fejlene sker på grund af travlhed på afdelingen, som Iza Alfredsen beskriver det?

- Så skal jeg anerkende, at det, at der er travlt, gør, at lægerne begår fejl, og at det derfor er ledelsens ansvar. Den præmis anerkender jeg ikke. Lægerne har en forpligtigelse til sige fra overfor en opgave på grund af travlhed eller manglende kompetence.

Klummeskribenten Iza Alfredsen udtaler til faa.dk, at hun ikke turde stå frem, da hun arbejdede på Svendborg Sygehus af frygt for repressalier fra ledelsen. Hvad mener du om det?

- Det er totalt ubegrundet. Jeg har selv som ung læge blandet mig i en masse ting, og nu er jeg endt som leder. Jeg var også selv på sygehuset på det tidspunkt, og jeg kan slet ikke genkende det billede, hun tegner.

Har Iza Alfredsens klumme medført nogen form for selvransagelse?

- Dommen gjorde, at vi var nødt til at stoppe op og kigge på, at vi havde styr på instrukser, og at vores medarbejdere ikke var bekymrede for at arbejde i afdelingen. Men en klumme, hvor en tidligere medarbejder beskriver arbejdsforhold for fire år siden, er det svært at tage ledelsesmæssige konsekvenser af. Det må jeg indrømme.

Iza Alfredsen udtaler også, at hun på baggrund af de henvendelser, hun har fået, mener der fortsat er problemer på afdelingen i dag. Kan patienterne være trygge ved arbejdsgangen på akutafdelingerne?

- Jeg kan ikke sige andet, end at det ikke er den hverdag, jeg oplever. Jeg vil gerne understrege, at patienter ikke har noget at være bekymrede for. Jeg mener, at vi helt sikkert har et sygehus, hvor tingene er i orden, og hvor patienter ikke skal frygte for at komme.

Sygehusdirektør om ung læges opråb: Der er ikke problemer på akutafdelingerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce