Slikbutik anmeldt til politiet: Lyserød skiltning går ikke

Lollipop på Tinghusgade er blevet politianmeldt for ikke at følge kommunens anvisninger for, hvordan facaden må se ud. Foto: Jonas Dalgård Rasmussen

Slikbutik anmeldt til politiet: Lyserød skiltning går ikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den farvestrålende slikbutik Lollipop på Tinghusgade er tidligere i år blevet meldt til politiet som følge af, at butikken ikke har overholdt lokalplanen og derefter undladt at følge Svendborg Kommunes anvisninger.

Svendborg: Da Svendborgs borgere i november sidste år blev inviteret til åbningen af Lollipop, en butik der byder på en overflod af forskelligt slik, blev de mødt af en lyserød facade og store skilte med pomp og pragt. Med andre ord, en facade, der skiller sig noget ud fra de øvrige i bymidten, og det har Svendborg Kommune også noteret sig.

Lollipops udseende står udenfor de rammer, som lokalplanen for bymidten tillader, og derfor forsøgte kommunen kort efter butikkens åbning at få slikbutikken til at ændre sit udseende.

Lollipop imødekom blot få af kommunens anvisninger, hvorfor Svendborg Kommune meldte butikken til politiet. Det fortæller teknisk chef i Byg, Natur og Miljø i Svendborg Kommune, Marianne Wedderkopp.

- Vi har været meget i dialog, men det har ikke hjulpet. Inden for de frister, Lollipop har haft, har de ikke bragt det i orden, så nu afventer vi, at politiet behandler sagen, siger hun og fortæller, at Lollipop i en lille grad har rettet sig efter anvisningerne ved at fjerne nogle skilte, men gjorde altså ikke nok og rettidigt til at undgå en anmeldelse.

Hvad Lollipop skal gøre for at overholde lokalplanen, ønsker Marianne Wedderkopp ikke at komme ind på, men hun kan godt fortælle lidt om, hvorfor butikken ikke overholder den.

- Det handler om farver, størrelse på skiltning og foliering af vinduer. Altså butikken ligner jo en lille flødekaramel, siger hun.

Fyns Amts Avis har været i kontakt med butikkens daglige leder, Nikoline, som dog ikke vil oplyse sit efternavn. Hun fortæller, at Lollipop endnu ikke har modtaget information om anmeldelsen, og at butikken ikke ønsker at uddybe noget om sagen.

 
 
Den lyserøde farve på de store klistermærker er blandt andet årsag til kommunens utilfredshed. Foto: Jonas Dalgård Rasmussen
Den lyserøde farve på de store klistermærker er blandt andet årsag til kommunens utilfredshed. Foto: Jonas Dalgård Rasmussen

Ingen tidshorisont

Det er ikke kun Svendborg Kommune, der har et problem med butikken. Også nogle af byens borgere og erhvervsdrivende har, ifølge Marianne Wedderkopp, henvendt sig ved kommunen for at høre, om Lollipops facade kunne være lovlig. Selv om slikbutikken ikke mener at have modtaget information om anmeldelsen, så bekræfter Fyns Politi, at butikken er anmeldt.

Her er der ikke nogen dato for hvornår, der kan være en afklaring på sagen om Lollipops facade. Det kræver nemlig først en ledig sagsbehandler, fortæller Martin Bodenhoff, der er faglig koordinator i Særlov ved Fyns Politi.

- Jeg kan ikke give nogen tidshorisont, for jeg vil ikke skuffe nogen, fortæller Martin Bodenhoff.

Lollipop holder til på Tinghusgade. Foto: Jonas Dalgård Rasmussen
Lollipop holder til på Tinghusgade. Foto: Jonas Dalgård Rasmussen

En anden facade 'larmer' i midtbyen

Det er ikke kun Lollipops facade, der skiller sig lige lovlig meget ud i bybilledet. Det samme gør den afgående byrådspolitiker Jørgen Lundsgaards værtshus Den Røde Café - Cafe Rouge på Møllergade, der havde første åbningsdag torsdag 30. november. Med sine røde døre og vinduer samt en stribet markise har caféen de sidste måneder skabt debat om, hvordan bygninger må se ud i Svendborgs bymidte.

Den særprægede stil falder ligesom Lollipop udenfor lokalplanen, og det har indtil videre fået Svendborg Kommune til at sætte en midlertidig stopper for Lundsgaards sidste arbejde på caféen, indtil det afgøres, om den må fravige fra lokalplanen. Sagen verserer lige nu i forvaltningen, og indtil der er kommet en afgørelse må Lundsgaards café altså stå uden trappesten i døren til caféen.

Slikbutik anmeldt til politiet: Lyserød skiltning går ikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce