Regionspolitikere: Sygehusledelse skal i dialog med yngre læger

Stephanie Lose (V) og Poul-Erik Svendsen (S) mener, der skal være en bedre dialog mellem sygehusledelsen på Fyn og de yngre læger på kirurgisk afdeling. Arkivfoto: Michael Bager

Regionspolitikere: Sygehusledelse skal i dialog med yngre læger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regionspolitikerne Stephanie Lose (V) og Poul-Erik Svendsen (S) mener, sygehusledelsen skal i dialog med de yngre læger på Kirurgisk afdeling A om det dårlige arbejdsmiljø, der ifølge Yngre Læger har været på afdelingen i mere end to år.

Regionsrådsmedlemmerne Poul-Erik Svendsen (S) og Stephanie Lose (V) mener, at ledelsen på Odense Universitetshospital skal tage en dialog med de yngre læger på Kirurgisk afdeling A på OUH og Svendborg Sygehus.

Det sker efter, at Yngre Læger, der hører under lægernes fagforening, en nuværende uddannelseslæge på afdelingen og fællestillidsmanden har udtalt i avisen, at der fortsat er problemer med arbejdsmiljøet på afdelingen.

Medarbejderne har for travlt, føler ikke ledelsen lytter til dem, og patientsikkerheden er i fare på grund af arbejdspresset og arbejdsmiljøet på afdelingen. Sådan lyder nogle af kritikpunkterne, avisen har bedt regionsrådspolitikerne forholde sig til.

Dialogmødet
Torsdag aften var der dialogmøde mellem direktionen på OUH og Svendborg Sygehus og tre fællestillidsrepræsentanter.Ifølge pressemeddelelsen efter mødet er parterne enige om, at den aktuelle debat om forholdene på Svendborg Sygehus ikke giver anledning til, at de fynske patienter bør være bekymrede for patientsikkerheden og kvaliteten i behandlingen.

I pressemeddelelsen står der også, at der tages "initiativ til en intern drøftelse blandt de yngre læger med henblik på at tegne et aktuelt billede af arbejds- og uddannelsesforholdene i Kirurgisk Afdeling A på både Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus".

Og at direktionen har påtaget sig sammen med afdelingsledelsen på Kirurgisk Afdeling A "at iværksætte en proces, sammen med de yngre læger og de tillidsvalgte, for at identificere udfordringer og forbedringspotentialer og derigennem videreudvikle arbejds- og uddannelsesmiljøet".

Det har fredag ikke været muligt at få et interview med fællestillidsrepræsentant Joachim Hoffmann-Petersen.

Poul-Erik Svendsen siger:

- Jeg har en forventning om, at ledelsen øjeblikkeligt søger for, at der kommer en dialog med de yngre læger. De her alvorlige påstande kan vi ikke have stående og blafre i vinden. Ledelsen har en forpligtigelse til at tage en dialog med de yngre læger. Vi vil høre, hvad der kommer ud af det, og derefter forholder jeg mig til tingene.

Kendte ikke til problemer

Men kan I regne med, hvad ledelsen melder ud, når den ledende overlæge så sent som i torsdagsavisen meldte ud, at der ikke var nogle problemer på kirurgisk afdeling, på trods af, at ledelsen ifølge både fællestillidsmand og fagforeningen var bekendt med, at der fortsat var problemer?

- Jeg vil høre, hvad både de yngre læger og ledelsen siger, når de har haft møde, siger Poul-Erik Svendsen.

Ifølge regionsrådspolitikeren var han ikke vidende om, at der fortsat skulle være problemer på afdelingen.

Stephanie Lose (V) opfordrer også til dialog mellem medarbejdere og ledelse.

- Jeg har en klar forventning om, at man nu får den dialog, der klart er behov for. I det omfang den ikke har været tilstrækkelig, får man genetableret den, så man sikrer, at man kommer rundt om alle de ting, man skal rundt om. Jeg tror, der er en fælles forståelse af, at der er gjort en række forskellige tiltag. Men at man ikke er i mål endnu. Jeg har en forventning om, at man sørger for at komme i mål, siger hun.

- Allerede gang i dialog

Begge politikere oplyser, at det er deres klare indtryk, at man fortsat trygt kan komme ind af dørene på de fynske sygehuse.

Stephanie Lose fortæller også, at hendes opfattelse er, at der allerede er kommet gang i dialogen.

- Ledelsen har haft et godt dialogmøde med fællestillidsrepræsentanter allerede i går. Jeg forventer, at direktionen følger op på mødet. Det er deres bold, og jeg har tillid til, at de dribler med den, siger hun.

Poul-Erik Svendsen håber, at dialog mellem parterne vil få dem til at nærme sig hinanden.

- Vi må se, hvad begge parterne siger, når de får talt sammen. Hvis de står lige så stejlt overfor hinanden efterfølgende, så har vi et problem. Jeg forventer at en dialog må føre til, at noget kan pege konstruktivt fremad. Der skal komme et eller andet ud af det her, som peger fremadrettet på konstruktive løsninger og handlinger. Hvis der ikke gør det, så har vi virkelig et problem, siger han.

Regionspolitikere: Sygehusledelse skal i dialog med yngre læger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce