Tirsdag gæster Jesper Wung Sung Marstal Søfartsmuseum. Han vil tale om sin roman "En anden gren", der netop har gjort ham til vinder af De Gyldne Laurbær.

Ærø: Den nyligt kårede vinder af De Gyldne Laurbær, Jesper Wung Sung, holder tirsdag aften foredrag på Marstal Søfartsmuseum. Her vil den Ærø-fødte forfatter tale om romanen "En anden gren", der netop har gjort ham til vinder af den eftertragtede pris.

Romanen tager afsæt i Jesper Wung Sungs kinesiske oldefar, San Wung Sung, der kom til Danmark for at blive udstillet i "den kinesiske landsby" - en eksotisk og spektakulær udstilling, der foregik i Tivoli i København i 1902. Blandt gæsterne til forestillingen var også Jesper Wung Sungs oldemor Ingeborg Danielsen, som forelskede sig i San.

Historien var vigtig for Jesper Wung Sung, der har udtalt i Fyns Amts Avis, at den "spejler min egen selvforståelse". Vigtig er den også for mange andre. De Gyldne Laurbær er boghandlernes pris, og Jesper Wung Sung fik en tredjedel af stemmerne blandt de 48 nominerede forfattere.

Hvis der stadig er billetter, kan de fås gratis på bibliotekerne i Marstal og Ærøskøbing. Foredraget starter klokken 18.30. (rahda)

  • Af: