77-årige Preben Mohr fra Svendborg har spillet bridge, siden han var 10 år gammel, og spillet er blevet en stor del af hans liv. Til Dansk Bridgefestival spiller han både med sin kone, sin datter og sin kammerat.

77-årige Preben Mohr har travlt under Dansk Bridgefestival i Svendborg. Han spiller både med sin kone, sin datter og sin kammerat. Torsdag er der finale i DM for seniorer, og her er han makker med sin kammerat igennem 25 år, der ligesom ham selv er stormester.

- De alvorlige turneringer spiller jeg med min kammerat, siger Preben Mohr.

Rutinerne er på plads, da de to ældre mænd mødes ved deres bord. Makkeren Olof Malmros har hentet kaffe, og Preben Mohr har taget vand med.

Dansk Bridgefestival

Dansk Bridgefestival 2017 finder sted i Svendborg Idrætscenter mellem 7. og 16. juli.Det er cirka fire år siden, at Dansk Bridgeforbund indgik en aftale med Svendborg om at flytte bridgefestivalen til Svendborg. En aftale, der blev forlænget sidste år, så Svendborg udover 2017 også huser turneringen i 2018 og 2019.

Bag festivalen står Dansk Bridgeforbund, mens Svendborg Bridgeklub er storleverandør af frivillige, som sørger for, at det hele glider, som det skal.Svendborg Bridgeklub står for et gratis introduktionskursus i bridge. Det foregår lørdag den 15. fra klokken 14.Derudover er der de åbne drop-in-turneringer, som ikke kræver forhåndstilmelding.

- Jeg har sagt til samtlige salgssteder, at de skulle afvise dig, hvis du prøvede på at bestille en kande kaffe, siger Olof Malmros og griner.

- I går havde vi begge to købt en kande, forklarer Preben Mohr.

De skal spille mod to mænd fra Bornholm, og hvert spil varer syv minutter. Preben Mohr og hans makker vinder første melding. De skal have ni stik, men da de får dem, er der ikke stor begejstring at spore.

Om de vinder spillet afhænger nemlig af, hvordan alle de andre makkerpar i konkurrencen spiller deres kort.

- Alle sidder med præcis samme kort, og så gælder det om at få flest point ud af de kort, man har, siger Preben Mohr.

I anden runde er det bornholmernes melding, som går hjem, og så er det tid til at skifte bord og møde nye modstandere.

Vokset op med bridge

Preben Mohr har spillet bridge, siden han var 10 år gammel.

- Jeg er opvokset med det. Jeg spillede også med min bedstefar. Han spillede bridge, indtil han var 100 år gammel. Det var meget for sjov dengang, siger han.

Som 25-årig meldte Preben Mohr sig ind i Svendborg Bridgeklub, og så tog det for alvor fart.

- Jeg har aldrig fortrudt det. Det er en tankesport og en etisk sport. Det træner min hjerne meget, og min kone og jeg har meget glæde af at tale om det, når vi kommer hjem, siger han.

Tre fjerdedele af Preben Mohrs omgangskreds er bridgespillere, og han og konen mødes ofte med andre venner for at spise sammen og spille bridge. To gange om ugen spiller han i Svendborg Bridgeklub.

- Vi ser også bridge online. Man kan se de største turneringer i hele verden på nettet, og vi kan også spille med kinesere eller japanere, siger Preben Mohr.

Han er glad for, at han kan spille bridge med både sine venner, sin datter og sin kone.

- Det er ikke mange ægtepar, der kan spille sammen. Men det kan vi godt. Min kone er også god, siger han og fortsætter:

- Bridge er et meget socialt spil, og man kan rejse mange eksotiske steder hen på bridgeferie. For eksempel til Brasilien, siger Preben Mohr.

  • Af:

    Færdiguddannet som journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i januar 2016. Jeg har siden da vikarieret på Fyens Stiftstidendes redaktion i Ringe og Assens, hvor jeg blandt andet skriver om samfund, erhverv og krimi.

Mere om emnet

Se alle
Shyy: Kom med til kæmpe bridgefestival fra midten af spillebordet

Shyy: Kom med til kæmpe bridgefestival fra midten af spillebordet

Flere unge spiller bridge: Antallet af juniorer i danske bridgeklubber er fordoblet

Flere unge spiller bridge: Antallet af juniorer i danske bridgeklubber er fordoblet

Arrangør på bridgefestival: Medlemstal stiger hvert år

Arrangør på bridgefestival: Medlemstal stiger hvert år