Penge på vej: Fem Svendborg-projekter får LAG-midler

Fem projekter i Svendborg Kommune er blevet tildelt penge fra LAG SØM. Flere af disse handler om aktiviteter i vandet omkring Svendborg og det sydfynske øhav. Arkivfoto.

Penge på vej: Fem Svendborg-projekter får LAG-midler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den Lokale Aktionsgruppe for Syd- Øst- og Midtfyn (LAG SØM) har besluttet, hvilke initiativer der skulle være de første til at få del i gruppens pulje på 3,1 millioner kroner. Fem initiativer i Svendborg Kommune kan glæde sig over, at der er penge på vej.

Svendborg: De har ikke så mange penge at give, som det tidligere har været tilfældet, efter regeringen i 2016 besluttede at skære den landsdækkende pulje med omkring en tredjedel. Men nogle har de da.

LAG SØM tog for nylig hul på årets pulje på 3,1 millioner kroner til projekter og initiativer på Syd-, Øst- og Midtfyn. Syv ansøgere slap gennem nåleøjet og fik donationer, og fem af disse var fra Svendborg Kommune:

Svendborgsund Bryghus, 199.663 kroner:

På Sundbrovej på Tåsinge får et nedlagt autoværksted nyt liv, når der skal etableres et bryggeri med produktion af økologisk specialøl og safter, som distribueres ud til lokale forretninger og restauranter. Derudover bliver det nedlagte værksted til et bed & breakfast med plads til fire sovende gæster, ligesom der på stedet også åbnes en butik, hvor egne og fynske varer er til salg. Bo Abelgren Ehlers er manden bag ansøgningen, og han skal med sin hustru stå bag det nye bryghus, som de i fællesskab har købt.

Lifeplan, 82.000 kroner:

Lifeplan Kajak & Friluftsliv ønsker at få flere mennesker til at opleve Svendborg Sund og Det Sydfynske Øhav i havkajakker og stand-up-paddleboards. Indtil nu har det dog vist sig at være problematisk at få begyndere i vandet, fordi virksomheden ikke har haft et ordentligt sted at udøve sine aktiviteter fra. Det skal dog ændre sig, efter virksomheden har fået lov til at anlægge en flydebro tæt ved Helges anløbsbro i Christiansminde og nu har fået penge fra LAG SØM.

Foreningen Øko-net, 135.000 kroner:

Kurser, arrangementer og læringsforløb om at dyrke og forarbejde lokale fødevarer skal finde sted på landbrugsvirksomheden Økologi på Ærtevej, når foreningen Øko-net vil udvikle et såkaldt "Lev og Lær Husmandssted". Til det skal foreningen etablere et skolekøkken og et mødelokale, der skal bidrage til undervisningen. Målet er at genopfinde husmandstraditionen, hvor kursisterne altså får viden om fødevarens proces fra jord til bord gennem forskellige workshops om blandt andet juicing og fremstilling af cider.

Dampskibsbadet, 100.000 kr.:

Der er også godt nyt til vinterbaderklubben Dampskibsbadet, der har fået penge til at etablere en sauna, der udover klubbens medlemmer også kan bruges af lokale borgere og turister. Saunaen kommer i forbindelse med den nyrenoverede Dampskibsbroen, der gennem tiden har haft små træskure på broen, og derfor falder saunaen godt ind i broens historie. Derudover støttes projektet også af Svendborg Kommunes pulje til lokale initiativer, fordi flere lokale foreninger har tilkendegivet deres interesse i at benytte sig af saunaen.

Naturama, 200.000 kroner:

En ny ide til et undervisningstilbud på Naturama er blevet tildelt 200.000 kroner. Det drejer sig om et forslag om nye dyrelegepladser på Naturama, der skal gøre formidlingen til 3-12 årige børn bedre gennem grotter og dyreverdener, hvor børnene kan lege, som var de selv dyr. Det er målet, at de nye verdener skal give børnene en mere intens oplevelse, end normal undervisning kan. Ifølge Naturama, er dyrelegepladserne et tiltag, som har været efterspugt af museets publikum.

Derudover har Tårup Landsbyråd fået 57.375 kr., mens filmvirksomheden Supersonic er blevet tildelt 400.000 kr. Dermed har LAG SØM uddelt 1.174.038 kr. af de 3,1 mio. kr. fra årets pulje. LAG SØM uddeler penge to gange yderligere i år med ansøgningsfrister i april og august.

Penge på vej: Fem Svendborg-projekter får LAG-midler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce