Oure og SfB vil have sydfynsk fodbold tilbage på topplan

Et samarbejde mellem Oure og SfB kan være på vej i slutningen af januar. Arkivfoto: Robert Wengler

Oure og SfB vil have sydfynsk fodbold tilbage på topplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et samarbejde mellem Oure og SfB, der skal få sydfynsk fodbold på rette spor, kan være på vej i slutningen af januar. Således mødtes SfB's medlemmer torsdag for at drøfte samarbejdsplanerne, og formand Morten Frederiksen tror på, at samarbejdet realiseres.

Svendborg/Oure: Sydfynsk fodbold skal tilbage, hvor det engang var, og det skal et nyt samarbejde mellem Oure og SfB sætte skub i. Derfor var der torsdag aften indkaldt til informationsmøde i SfB's lokaler, hvor klubbens medlemmer kunne høre mere om samarbejdsplanerne med Oure FA, der skal fordre et bedre talentarbejde, som på lang sigt forhåbentligt kan hæve kvaliteten på de sydfynske klubbers seniorhold.

På mødet fremlagde arbejdsgruppen bag samarbejdet deres værk for 50-60 fremmødte medlemmer, og det gav ifølge formand for SfB Morten Frederiksen anledning til konstruktiv debat.

- Der var fantastisk god debat, og det var fedt at se, at foreningen er i live. Planerne blev positivt modtaget, men der var også plads til konstruktive input, fortæller SfB-formanden.

I løbet af den kommende uge skal arbejdsgruppen arbejde videre med planerne og afgøre, om der skal indkaldes til en ekstraordinær generalforsamling, hvor samarbejdet skal vedtages eller ej.

- Jeg tror personligt, vi går videre med forslaget. Gør vi det, indkalder vi medlemmerne snarligt, for det er vigtigt at komme hurtigt i gang, hvis vi gerne vil samarbejdet, siger Morten Frederiksen.

- Jeg tror personligt, vi går videre med forslaget. Gør vi det, indkalder vi medlemmerne snarligt.
Morten Frederiksen, formand i SfB

SfB vil styrke seniorniveauet

Det er ikke en hemmelighed, at de sydfynske klubber tidligere har været bedre repræsenteret i landets rækker, end tilfældet er nu. Oure FA er det højest placerede sydfynske hold med en plads i Danmarksserien, mens Marstal IF på Ærø er i Albaniserien. Det kalder på handling.

- I de seneste 20 år har vi aldrig stået svagere på seniorsiden end nu, og hvis det skal vendes, er vi nødt til at lave samarbejdsaftaler, som vi kan fastholde, siger Morten Frederiksen og uddyber.

- Hvis fodbolden på Sydfyn skal styrkes, skal der samarbejde til. I samarbejdet er vi optaget af langsigtet talentarbejde, og udbyttet af det arbejde har effekt på seniorniveauet, fortæller han.

SfB's førstehold gik på vinterpause som førerhold i Serie 1, hvor de fleste kampe i efteråret blev vundet i overbevisende stil. På længere sigt kan samarbejdet også have indflydelse på SfB's ungdomshold, der kan få tildelt nye og højere licenser, der afgør, hvilken række en klubs ungdomshold kan spille i.

Med en såkaldt T-licens har klubben de seneste år haft et hold i U17-divisionen, men den historie stoppede, da FC Svendborg gik konkurs. Siden da er holdet ikke blevet tildelt en plads i U17-divisionen.

Et bæredygtigt samarbejde

I Oure glæder man sig også over udsigterne til et samarbejde, fortæller sportsleder Johnny Johansen.

- Det er et stort ønske fra begge sider, at vi sætter Sydfyn på landkortet, når snakken falder på talentarbejde i fodbold. Vi (Skolerne i Oure, red.) har fart på fodboldakademiet, og vi har opnået ting, vi er stolte af. Men vi føler, at vi har nået loftet for, hvad vi kan opnå på egen hånd - blandt andet på grund af begrænsninger i forhold til klublicensen, siger han og uddyber.

- Sammen får vi nogle kræfter og muligheder, som jeg finder unikke i Danmark - blandt andet fordi vi har elever, der er hos os gennem efterskole, gymnasium og højskole.

Skolerne i Oure har allerede nu et mangeårigt samarbejde med håndboldklubben GOG, der ofte har elever fra skolerne i klubbens trup, og det skal samarbejdet med SfB læne sig op ad.

- Det vigtigste er, at det bliver et langt sejt træk, for det skal være bæredygtigt og langvarigt - ligesom med GOG, som er en 'win-win'-situation for begge parter, forklarer Johnny Johansen.

Samarbejdsplanerne er blevet godkendt på en generalforsamling i Oure FA, og nu afventer klubben blot afgørelsen i SfB.

Oure og SfB vil have sydfynsk fodbold tilbage på topplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce